A lényeg dióhéjban a következő: egy kapszulába őrölt kávét, egy másik tartályba pedig vizet töltünk, a masina alkotóelemeit egymásba illesztjük, végül pedig az eszközön található pneumatikus elven működő gombot hevesen nyomkodni kezdjük. A készülékből ezt követően a friss eszpresszókávé előcsurog. A Minipresso nem igényel külső energiaforrást, vagyis nem kell hozzá se elem, se konnektor. Jó, lehet, hogy a császárlustáinak éppenséggel derogál elkészíteni a saját feketéjüket, az egyfolytában úton levő örökmozgók azonban sok időt és pénzt megtakaríthatnak a szerkezettel (és legyen elég itt csak a kávézókban reggelente tapasztalható sorokat megemlítenünk).
Jóllehet, a Wacacón keresztül a Minipresso 40 dollár fejében már előrendelhető, a szerkezet várhatóan csak 2015 elején kerül kiszállításra.
Videó:
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám
Forrás: Foodbeast
Forrás: Élelmiszer Online