A rendezvényen jelen volt José Ángel López Jorrin, Spanyolország nagykövete és Teresa Ortiz, idegenforgalmi tanácsos is.
Beszédjükben elmondták, hogy idén 85 millió turistát várnak a napfényes országba illetve az oda látogatók 10%-a a spanyol gasztronómia miatt látogat el hozzájuk.
A Tapas hagyományos spanyol étel, a francia gasztronómiából nőtte ki magát. A szó eredetileg kreativitást és rugalmasságot jelent.
Eredetéről sokféle mítosz létezik, az egyik legérdekesebb szerint, Alfonz királynak személyi orvosa azt tanácsolta, hogy igyon meg minden nap pár pohár vörösbort, viszont a király szerette volna elkerülni az alkohol mellékhatásait, így mindig különböző ételekből álló kóstolókat készíttetett a bor mellé.
A Tapas világnapját Spanyolországon kívül még 30 országban ünneplik. A rendezvényen bemutatkozott Madrid városa is, mely a spanyolországi turizmus első számú desztinációja. A városban nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális és gasztronómiai turizmusra. Elhangzott, hogy a Tapas jó úton jár, hogy felkerüljön az UNESCO világörökségi listájára is.
A vendégeknek Javier Estevez, díjnyertes szakács készítette a Tapasokat.
Forrás: Turizmus Online