Utazás a spanyol konyha ízvilágába

2017.06.15-én a Spanyol Turisztikai Hivatal jóvoltából belekóstolhattunk a spanyol konyha ízeibe a Tapas világnapján az El Asador de Pata étteremben. 

A rendezvényen jelen volt José Ángel López Jorrin, Spanyolország nagykövete és Teresa Ortiz, idegenforgalmi tanácsos is.

Beszédjükben elmondták, hogy idén 85 millió turistát várnak a napfényes országba illetve az oda látogatók 10%-a a spanyol gasztronómia miatt látogat el hozzájuk. 

A Tapas hagyományos spanyol étel, a francia gasztronómiából nőtte ki magát. A szó eredetileg kreativitást és rugalmasságot jelent.

Eredetéről sokféle mítosz létezik, az egyik legérdekesebb szerint, Alfonz királynak személyi orvosa azt tanácsolta, hogy igyon meg minden nap pár pohár vörösbort, viszont a király szerette volna elkerülni az alkohol mellékhatásait, így mindig különböző ételekből álló kóstolókat készíttetett a bor mellé. 

A Tapas világnapját Spanyolországon kívül még 30 országban ünneplik. A rendezvényen bemutatkozott Madrid városa is, mely a spanyolországi turizmus első számú desztinációja. A városban nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális és gasztronómiai turizmusra. Elhangzott, hogy a Tapas jó úton jár, hogy felkerüljön az UNESCO világörökségi listájára is.

A vendégeknek Javier Estevez, díjnyertes szakács készítette a Tapasokat. 


Ennyivel nőtt a Törökországba látogató magyarok száma két év alatt

Ennyivel nőtt a Törökországba látogató magyarok száma két év alatt 

Az elmúlt két év alatt több mint két és félszeresére nőtt a Törökországba látogató magyar turisták száma.
Az infláció ellenére is nagy az osztrákok utazási kedve

Az infláció ellenére is nagy az osztrákok utazási kedve 

Élénk osztrák utazási kedvről tanúskodik az osztrák autóklub frissen elkészült jelentése.
Rézvárostól a Vízi Várig - egy korty konyakkal

Rézvárostól a Vízi Várig - egy korty konyakkal 

Szlovák Turisztikai Hivatal invitálására az egyik legrégebbi történelmi város, Besztercebánya környékének felfedezésére indultunk.
Utazási hackerek jelentkezését várják

Utazási hackerek jelentkezését várják 

Z-generációs álommeló: ismét lehet pályázni World Travel Hackernek.
Új program a Brazíliába látogató turistáknak

Új program a Brazíliába látogató turistáknak 

Kihagyhatatlan program annak, aki kikapcsolódásra és pihenésre vágyik.
Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság  az ÖRV kongresszusán

Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság az ÖRV kongresszusán 

Európa „túlzottan elkényelmesedett a jólétben, de optimista döntésekkel még lehet változtatni.
Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében

Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében 

Ittunk egy mennyei trappistát, beszélgettünk egy titokzatos emberrel és megvizsgáltuk az unió szívét.
Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség

Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség 

Ras Al Khaimah most a magyar piacot is célba vette.
Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást

Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást  

Azonban sokan látják úgy, hogy a szigorítás túl messzire megy.
Leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátjai

Leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátjai 

Egyelőre nem tudni, mitől szakadhattak le a lapátkerekek.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.