Vaddisznóvadászat Tunéziában

A tunéziai vadászlehetőségekről tartottak sajtótájékoztatót március 19-én, csütörtökön a Sophie&Ben Bistróban, ahol Leith Ben Zakour, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal (ONTT) képviselője köszöntötte a résztvevőket.

A tunéziai vadászati programot népszerűsítő tájékoztatón a Royal Rihana Hotel igazgatója, a szervezett vadászatok tunéziai specialistája, Tarek ben Abdallah elmondta, hogy családi üzletként harminc éve szervezik a vaddisznóvadászatot, évente hatszáz vadászati engedélyt adnak ki.

A tájékoztatón filmen egy vaddisznóvadászat egy napját mutatták be, a szálloda igazgatója azt is elmondta, hogy Algéria határától mintegy 12 kilométerre van a 80 ezer hektárnyi vadászterület, baráti társaságok, családok járnak évente vissza.

A vendégek a fővárosba repülővel érkeznek, a szervezők pedig autóval viszik a hotelbe, a vadászathoz minden engedélyt beszereznek. A hajtóvadászatra mintegy másfél órás autóút vezet, 20 hajtóval, egy két nyelven beszélő vezető hajtóval és tíz kutyával indulnak el. A hajtóvadászat idénye októbertől január végéig tart, és fontos információ, hogy szarvasra tilos lőni. A vadászok Európában megszerzett vadászengedéllyel érkeznek, minden mást a szervezők szereznek be.

Vaddisznóra és fenyőrigóra lehet vadászni, és a trófeát a vadászok haza is vihetik. Általában 10 vadász öt nap alatt 30-40 vaddisznót lő le, 70 százalékuk kan, kocát nem lőnek. Hetvenöt eurót kell az államnak fizetni minden lelőtt állatért, amit az állam a vadállomány fenntartására fordít – mondta el Tarek ben Abdallah. A vendégek 70 százaléka francia, 30 százalékuk pedig a skandináv országokból, valamint Svájcból és Spanyolországból érkeznek.


Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.
Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.