Tavaszi zsongás: macaron, húsvéti tojáskeresés és speciális menü 

Sűrű időszak elé néz Rosinante, vendégeik legnagyobb örömére. A szigetmonostori szálloda részt vesz az országos Étterem Héten, több saját szervezésű programmal készül húsvétra és még a Bálnába is ellátogat. 
Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban

Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban 

A Batthyány tér közelében nyílt vietnámi étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnámi design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnámi top séf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a december 10-én nyílt Hanoit.
Captain Obvious tuti szállodai tippjei

Captain Obvious tuti szállodai tippjei 

A Hotels.com szállásfoglaló oldal mutatta be legújabb, humorral átszőtt promó-videóit. A kisfilmek főszereplője igazán hasznos tippeket oszt meg a nézőkkel: Önök tudták, hogy a szállodai medencék általában vízzel vannak feltöltve vagy, az edzőteremben általában edzeni lehet? Marketingből ötös!
A világ legdrágább és legolcsóbb szállodái

A világ legdrágább és legolcsóbb szállodái 

Világszerte 116 város szállodáinak szobaárait vizsgálta meg legújabb kutatásában a Hotels.com. A vizsgált városok nagy részében egyértelmű drágulás tapasztalható. Egyelőre a Top 10 legdrágább és legolcsóbb város listája került nyilvánosságra. Budapest egyiken sem szerepel. 

Íme a Magyar Turizmus Minőség Díjak 2014-es győztesei 

Denéné Tóth Marianna, a Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át az idei Magyar Minőség Díjakat a 2014-es Utazás Kiállítás megnyitóján. 
Annyi felfedeznivaló hely van!

Annyi felfedeznivaló hely van! 

Ezzel a szlogennel debütált az idén 37. alkalommal megrendezett Utazás Kiállítás 2014 február 27-én a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A hivatalos megnyitóünnepség fókuszában a rendezvény kiemelt díszvendégei Tunézia, Pécs és Matyóföld voltak.

Hamisítatlan horvát hangulat a Business Clubban 

Horvát népzene, burek és Karlovacko sör társaságában ismerhették meg a horvát turisztikai statisztikákat a meghívottak a legutóbbi Vendég & Hotel Business Klubban. 
Új kulturális körutakat kínál az Unitravel

Új kulturális körutakat kínál az Unitravel 

Új desztinációk a palettán, nagyobb kapacitású charterjáratok, továbbra is sikeres együttműködés a jól bevált légitársaságokkal - az Unitravel 2014-es katalógusbemutatóján jártunk. 
Hány kilométert tesz meg vasúton egy svájci egy évben?

Hány kilométert tesz meg vasúton egy svájci egy évben? 

Tudta-e hogy Svájc egy sínen utazó nemzet? Többek között ez is elhangzott az MSE Tours szervezésében megtartott sajtótájékoztatón, ahol az alpesi ország látványos turistaútvonalai kerültek fókuszba.
Budapest a világ leglátogatottabb városai között

Budapest a világ leglátogatottabb városai között 

Az Euromonitor nyilvánosságra hozta 2012 nemzetközi turizmusának 100 legnépszerűbb desztinációját. Az eredményekből kiderül, hogy érdemes a kínai és orosz vendégekre koncentrálni. Budapest a 6. leglátogatottabb európai város. 

London vagy Párizs Európa csúcsvárosa? 

Az egymást hagyományszerűen utáló britek és franciák mindig találnak okot a versengésre. Ezúttal azon folyik a vita, hogy London vagy Párizs fogadta-e a több turistát 2013-ban.

Itt az ideje az idegenvezetők átpozicionálásnak 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége tartotta 2014-es közgyűlését január 22-én, amelynek helyszínét a Vogue állóhajó étterem és a Primus hajó biztosította. Az illegális idegenvezetés, az idegenvezetők szerepének átpozicionálása és az idegenvezetők világnapja került fókuszba az idei közgyűlésen. 

Nem csak a gazdagok kiváltsága az egészségturizmus 

Dr. Puczkó Lászlóval készített interjút a Travel Market Report, nagysikerű egészségturizmus témájában megjelent könyve kapcsán. A turisztikai szakértő elárulta az egészségturizmus aktuális trendjeit és a legfelkapottabb útíicélokat egyaránt. 

Közeli helyek 2014 top desztinációi között 

A New York Times idén is összeállította az aktuális "Where to Go?" listáját, amelyre több hazánk közelében található város is felkerült a klasszikus úticélok mellett. 

Számos újdonság a 2014-es Erzsébet-programban 

Új pályázatokat hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány: az Erzsébet-program keretén belül 62 pályázatra jelentkezhetnek gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékosságokkal élők. 

Colorado turizmusa nő, mint a fű 

2014. január elsejétől legálisan vásárolhatunk marihuánát az Egyesült Államokban elsőként Colorado államban, amely határozat következményei már néhány nap elteltével is kimutathatók. Beindult a zöldturizmus. 

Közeli helyeken karácsonyoznak a britek 

A britek tavaly legszívesebben olyan távoli pontokon töltötték a karácsonyi ünnepeket, mint Bangkok, New York vagy Szófia. Nos idén a trend megváltozott, minél közelebb annál jobb az új módi. 

Ljubljana reptere feltámadt hála a Wizz Air-nek 

8,1 százalékos utasforgalom növekedést könyvelhet el Ljubljana Jože Pučnik reptere 2013 első 9 hónapjában. A látványos sikerben kulcsszerepe volt a Wizz Air újonnan indított járatainak londoni és brüsszeli úticéllal. 

Luxus a fedélzeten! 

A holland Teuge repülőtéren épült egy használaton kívüli 1960-ban gyártott Ilyushin repülőgép belsejében, egy igazi luxushotel hamisítlan légi hangulattal. 

Londont értékelték a legtöbben idén 

Újabb listát hozott nyilvánosságra a Tripadvisor. Ezúttal a legtöbb felhasználói értékelést kapott város került reflektorfénybe. Az is kiderült, hogy a belgák adják a legtöbb pozitív értékelést, míg a britek szeretik bő lére ereszteni véleményüket. 

A TUTSZ is a versenyképes turizmust pártolja 

A Nemzeti turizmusfejlesztései koncepció 2014-2024 Erőt adó Magyarország - A versenyképes turizmus koncepció programtervezetével kapcsolatban ismertette javaslatait a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége. 

Top 10 Instagram helyszín 

Kiderült, hogy melyek voltak a 2013-ban legtöbbet instagramolt helyszínek a világon. A listát amerikai és thaiföldi helyszínek uralják, amelyeket most Ön is megtekinthet!

50 lenyűgöző fotó bolygónkról 

Az All That Is Interesting hírportál tett közzé nemrégiben egy igazán tartalmas összeállítást, amely az elmúlt három év 50 legnépszerűbb fotóját tartalmazza a világ több pontjáról. Van itt McDonald's hőtérkép, szellemkastély és lenyűgöző természetfotók. 

Az utazás uralja Facebook bejegyzéseinket 

A téli fagyos időben gyakran álmodozunk melegebb éghajlatról és trópusi úticélokról. Egy új kutatás szerint az utazás témája Facebook bejegyzéseinkben is gyakran megjelenik. 

Íme Európa legstílusosabb szállodái 

A European Hotel Design Awards Londonban hirdette ki idei győzteseit tíz különböző kategóriában. A díjazottak között spanyol, brit, svéd és svájci hotelek is vannak. 

Lenin-szobrot döntöttek Kijevben 

Az Ukrajna EU-s csatlakozási szándékát megvétózó kormánydöntés után kitört tüntetés következtében Kijev utolsó Lenin-szobra is eltűnt az ukrán főváros turisták által közkedvelt főteréről. 

Szocsi éremesélyesei lépnek jégre Budapesten 

Budapest immár hetedik alkalommal rendezi meg a Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokságot. A szocsi téli olimpia európai éremesélyesei közül szinte mindenki versenyezni fog a 2014 január 15-19. között zajló sporteseményen. 

Eltiltották Beyoncét az egyiptomi piramisoktól 

A Queen B becenévre hallgató amerikai énekesnő még 2009-ben húzta ki a gyufát Záhi Havássznál, Egyiptom korábbi kulturális miniszterénél a gízai piramisoknál tett látogatása során. 

Intelligens luxuskabinok világpremierje 

A Hilton Budapest WestEnd-ben került sor a VARIQ luxuskabinok első bemutatójára november 14-én. A kabinok egyéni elképzelésre, változatos anyagokból, rövid határidővel kulcsrakészen rendelhetők.  

Házi kedvence segítségével válhat egy szlovén kastély urává 

A szlovén DOO Petsdialog és a Szlovén Turisztikai Hivatal hirdette meg nemzetközi nyereményjátékát "Lord of the Castle" címmel. A nyeremény 100.000 euró és egy hónapig tartó uralkodás a szlovén Bledi tónál található kastélyban. Fontos, hogy csak kutyás gazdik jelentkezését várják. 

Országimázs másképp: Top 5 Budapesten forgatott videóklip 

A hazánkat népszerűsítő, nemrégiben bemutatott imázsfilm hatására gyűjtöttük össze a számunkra legszimpatikusabb Budapesten forgatott videóklipeket. Számos világsztárt ihletett meg fővárosunk szépsége. 

Sótlan, buta és unalmas 

A Bland Shire (sótlan) nevű ausztrál kisváros csatlakozott a skót Dull (buta) falu és az amerikai Boring (unalmas) város furcsa szövetségéhez. Céljuk, hogy a nem túl izgalmas elnevezésüknek köszönhetően városaikba csalogassák a turistákat. 

Britney Spears két évig Las Vegasban szórakoztat 

Az amerikai sztárkultusz a turizmus számára jó üzletnek bizonyul. Több olyan hírességekkel beharangozott esemény történt az utóbbi pár hétben, amely tömegeket mozgatott meg. Britney Spears a nevadai sivatag közepén tett nagy bejelentést, Jackie Chan kalandparkot avatott Pekingben.

Egészségturizmus a drogcsempészet szülőföldjén 

A klasszikus egészségturisztikai célállomások után (Dél-Kelet Ázsia, Kelet-Európa) a drogbáróiról hírhedt Kolumbia is próbál részesedni a komoly bevételeket termelő üzletágból. Elsősorban az amerikai egészségturistákra koncentrálnak.

Pusztai vendégszeretet egy karnyújtásnyira 

A MUISZ Beutaztató és Belföldi Bizottsága szervezésében utaztunk autóbusszal a Budapettől alig egy órányira fekvő Lajosmizse közelében található Geréby Kúriára és az Öreg Tanyára. Pusztai romantika, hagyományőrző lovasprogramok, tradicionális magyar ételek és határtalan vendégszeretet kísérte pusztai kirándulásunkat.

A magyar liba ünnepe a Múzeum kertben 

Hétfő délelőtt előzetes ízelétőt kaptunk a Márton napi Hungarikum Ünnep kínálatából, amit a nagyközönség november 15-17 között tapasztalhat meg a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Lesz libaburger, libatepertő, libamáj, pálinkák, forralt bor, forralt sör és további finomságok. Szombaton a múzeum állandó kiállításai ingyenesen látogathatók!

A korlátlan lehetőségek földje? 

Kitörési pontot jelenthet számos szubszaharai ország számára a turizmus. Már vannak pozitív példák: Mauritius, Tanzánia, a Zöldfoki-szigetek, Mozambik és Ruanda.

Sztárépítészek újítják meg Belgrádot 

A szerb főváros lendületes megújulásáról közölt cikket a minap a The New York Times. A külföldi sztárépítészek bevonásával folyó beruházásoknak és felújításoknak köszönhetően Belgrád a Balkán egyik legfontosabb városává válhat hamarosan. A Balkánon Belgrád már most az elsőszámú célpont a közel-keleti és kínai befektetők számára. 

Gangnam Style üzemmódba kapcsolt a dél-koreai turista rendőrség 

Dél Korea turista rendőrsége új egyenruhát kapott, melynek ihletője a dél-koreai popszenzenzáció, PSY volt.

Bejártuk a megújult a Mátyás-templomot 

Péntek délelőtt sajtótájékoztatóbejárást tartottak a a nagyszabású restauráláson átesett, újra a régi fényében tündöklő Mátyás-templomban. 

Svájci síoktatók várják a magyar vendégeket 

Szerda délelőtt Urs Weber, a Svájc Turisztikai Hivatalának képviseletében tartott sajtótájékoztót az alpesi ország idei téli szezonra vonatkozó ajánlatairól a Buddha-Bar hotelben. A Swiss svájci légitársaság magyarországi képviselője, Molnár Anita ismertette a téli terveket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!