Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban

A Batthyány tér közelében nyílt vietnámi étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnámi design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnámi top séf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a december 10-én nyílt Hanoit.

Szerdán, kora délután fogadott minket mosolygósan Nguyen The Nam a Hanoi Restaurant séfje és azonnal hellyel kínált. Indításnak asztalra kerültek Észak-Vietnám hagyományos vendégfogadó italai: sör, kávé (bor helyett) és pálinka! 

A vietnámi kávét talán már nem kell bemutatni, hiszen a dél-kelet ázsiai ország a világ második legnagyobb kávé exportőre Brazília után, de a kávé elkészítésenek módja igazán különleges - kezdi Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott európai-módi: kis méretű alumíniumfőzőben készül (ami emlékeztethet a "kotyogós" kávéfőzőre), aljára kávéscsésze elhelyezve, amelybe lefő az aromás arabica kávé, a csésze alján fekvő sűrített tejbe.

A helyi sör és rizspálinkát meghagyjuk későbbre, hiszen közben a konyhára invitál a barátságos séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnámi kacsa 5 perc alatt, körettel együtt!

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegezets tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát a hirtelen sütésnek köszönhetően. Az asztalon elengedhetetlen az édes chilli-szósz, a szójaszósz és a nuoc maan, azaz halszósz, amelyekkel kedvünkre ízesíthetjük tovább az ízletes ételt. 

A konyhai profizmus több év szakmai tapasztalatának köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnámban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztro tv-show-ja is volt (Monan Viet-Noi Show). A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. 

Konyháján visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző tulajdonságok: a kiszolgálás, az ízvilág, a tisztaság, a tálalás és a hozzávalók frissessége alapvető szempontok nála. Nguyan The Nam elárulta, hogy legfőbb célkitűzése a vietnámi kultúra és gasztronómia megismertetése szélesebb célközönséggel. Erre kiváló alkalmat biztosít a március hatodikai Torkos Csütörtök, amelyhez a Hanoi Restaurant is csatlakozott. 

A menüt böngészve rengeteg-féle Pho-levest, tavaszi- és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke és sertéshúsokat egyaránt megtalálhatunk, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák. 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.