Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban

A Batthyány tér közelében nyílt vietnámi étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnámi design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnámi top séf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a december 10-én nyílt Hanoit.

Szerdán, kora délután fogadott minket mosolygósan Nguyen The Nam a Hanoi Restaurant séfje és azonnal hellyel kínált. Indításnak asztalra kerültek Észak-Vietnám hagyományos vendégfogadó italai: sör, kávé (bor helyett) és pálinka! 

A vietnámi kávét talán már nem kell bemutatni, hiszen a dél-kelet ázsiai ország a világ második legnagyobb kávé exportőre Brazília után, de a kávé elkészítésenek módja igazán különleges - kezdi Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott európai-módi: kis méretű alumíniumfőzőben készül (ami emlékeztethet a "kotyogós" kávéfőzőre), aljára kávéscsésze elhelyezve, amelybe lefő az aromás arabica kávé, a csésze alján fekvő sűrített tejbe.

A helyi sör és rizspálinkát meghagyjuk későbbre, hiszen közben a konyhára invitál a barátságos séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnámi kacsa 5 perc alatt, körettel együtt!

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegezets tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát a hirtelen sütésnek köszönhetően. Az asztalon elengedhetetlen az édes chilli-szósz, a szójaszósz és a nuoc maan, azaz halszósz, amelyekkel kedvünkre ízesíthetjük tovább az ízletes ételt. 

A konyhai profizmus több év szakmai tapasztalatának köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnámban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztro tv-show-ja is volt (Monan Viet-Noi Show). A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. 

Konyháján visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző tulajdonságok: a kiszolgálás, az ízvilág, a tisztaság, a tálalás és a hozzávalók frissessége alapvető szempontok nála. Nguyan The Nam elárulta, hogy legfőbb célkitűzése a vietnámi kultúra és gasztronómia megismertetése szélesebb célközönséggel. Erre kiváló alkalmat biztosít a március hatodikai Torkos Csütörtök, amelyhez a Hanoi Restaurant is csatlakozott. 

A menüt böngészve rengeteg-féle Pho-levest, tavaszi- és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke és sertéshúsokat egyaránt megtalálhatunk, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák. 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.