Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban

A Batthyány tér közelében nyílt vietnámi étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnámi design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnámi top séf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a december 10-én nyílt Hanoit.

Szerdán, kora délután fogadott minket mosolygósan Nguyen The Nam a Hanoi Restaurant séfje és azonnal hellyel kínált. Indításnak asztalra kerültek Észak-Vietnám hagyományos vendégfogadó italai: sör, kávé (bor helyett) és pálinka! 

A vietnámi kávét talán már nem kell bemutatni, hiszen a dél-kelet ázsiai ország a világ második legnagyobb kávé exportőre Brazília után, de a kávé elkészítésenek módja igazán különleges - kezdi Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott európai-módi: kis méretű alumíniumfőzőben készül (ami emlékeztethet a "kotyogós" kávéfőzőre), aljára kávéscsésze elhelyezve, amelybe lefő az aromás arabica kávé, a csésze alján fekvő sűrített tejbe.

A helyi sör és rizspálinkát meghagyjuk későbbre, hiszen közben a konyhára invitál a barátságos séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnámi kacsa 5 perc alatt, körettel együtt!

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegezets tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát a hirtelen sütésnek köszönhetően. Az asztalon elengedhetetlen az édes chilli-szósz, a szójaszósz és a nuoc maan, azaz halszósz, amelyekkel kedvünkre ízesíthetjük tovább az ízletes ételt. 

A konyhai profizmus több év szakmai tapasztalatának köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnámban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztro tv-show-ja is volt (Monan Viet-Noi Show). A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. 

Konyháján visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző tulajdonságok: a kiszolgálás, az ízvilág, a tisztaság, a tálalás és a hozzávalók frissessége alapvető szempontok nála. Nguyan The Nam elárulta, hogy legfőbb célkitűzése a vietnámi kultúra és gasztronómia megismertetése szélesebb célközönséggel. Erre kiváló alkalmat biztosít a március hatodikai Torkos Csütörtök, amelyhez a Hanoi Restaurant is csatlakozott. 

A menüt böngészve rengeteg-féle Pho-levest, tavaszi- és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke és sertéshúsokat egyaránt megtalálhatunk, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák. 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.