A Mercure Budapest Korona lett az év szállodája

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) a Mercure Budapest Koronát választotta az Év Szállodájának. Az idén harmincéves hotel teljesen megújul, a két éve kezdődött felújítási munkák áprilisban fejeződnek be.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége tagjainak szavazatai alapján a Mercure Budapest Koronának ítélte a 2019 legjobb szállodájának járó díjat, amelyet január 28-án, a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban rendezett est keretében adtak át. Az Accor márkáit a régióban képviselő Orbis – Lengyelország vezető szállodacsoportja – tulajdonában álló Mercure Budapest Korona a főváros egyik legismertebb szállodája. A Kálvin téren található idén harmincéves hotel egyben Budapest emblematikus épülete is. A születésnapra a szobák és a közösségi terek teljesen megújulnak, a két éves felújítási folyamat áprilisban fejeződik be. A közösségi terek eklektikus stílusa – illeszkedve a szálló nevéhez – királyi eleganciát idéz meg, és a színekben, berendezésben, installációkban motívumként is megjelenik, a régi elemeket mai, modern felfogással ötvözve.

„Áprilisra teljesen megújuló hotelünkben – az ALL Accor Live Limitless új, integrált, globális hűségprogramjának és megközelítésének megfelelően – különleges pillanatokat és élményeket kínálunk vendégeinknek, függetlenül attól, hogy dolgozni, élni, vagy kikapcsolódni szeretnének – mondta Kollin Gergely, a Mercure Budapest Korona igazgatója. – Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan rangos szakmai szervezet, mint a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a megtisztelő Év Szállodája címmel ismerte el eddigi munkánkat.” A hotelben működik Magyarország és Közép-Európa legnagyobb Winestone étterme. Az Accor szállodacsoport saját étteremkoncepciója középpontjában a helyi bor- és ételkülönlegességek állnak. Az utcára is nyitott, duplateraszos étteremben bárki egyszerűen, elérhető áron, a város szívében juthat autentikus és egyedülálló gasztroélményhez. Az étlapon a klasszikus magyar ételek mellett a nemzetközi konyha jól ismert fogásai is megtalálhatóak. A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól megközelíthető borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak meg a betérők. Az étterem hamar népszerűvé vált nemcsak a vendégek, de a budapestiek körében is.

„Az Accor 2019-ben is szilárd teljesítményt nyújtott: első féléves eredményünk (EBITDA) 5,1%-kal, harmadik negyedéves bevételünk pedig 10.9%-kal emelkedett, így a teljes 2019-re is stabil növekedésre számítunk. Magyarország fontos piac számunkra, így továbbra is kiemelten összpontosítunk portfóliónk fejlesztésére. Megtisztelő és inspiráló számunkra a mostani különleges elismerés” – mondta Sabina Bartyzel, az Accor Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős operatív vezetője.

Forrás: Turizmus Online


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.