A Mercure Budapest Korona lett az év szállodája

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) a Mercure Budapest Koronát választotta az Év Szállodájának. Az idén harmincéves hotel teljesen megújul, a két éve kezdődött felújítási munkák áprilisban fejeződnek be.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége tagjainak szavazatai alapján a Mercure Budapest Koronának ítélte a 2019 legjobb szállodájának járó díjat, amelyet január 28-án, a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban rendezett est keretében adtak át. Az Accor márkáit a régióban képviselő Orbis – Lengyelország vezető szállodacsoportja – tulajdonában álló Mercure Budapest Korona a főváros egyik legismertebb szállodája. A Kálvin téren található idén harmincéves hotel egyben Budapest emblematikus épülete is. A születésnapra a szobák és a közösségi terek teljesen megújulnak, a két éves felújítási folyamat áprilisban fejeződik be. A közösségi terek eklektikus stílusa – illeszkedve a szálló nevéhez – királyi eleganciát idéz meg, és a színekben, berendezésben, installációkban motívumként is megjelenik, a régi elemeket mai, modern felfogással ötvözve.

„Áprilisra teljesen megújuló hotelünkben – az ALL Accor Live Limitless új, integrált, globális hűségprogramjának és megközelítésének megfelelően – különleges pillanatokat és élményeket kínálunk vendégeinknek, függetlenül attól, hogy dolgozni, élni, vagy kikapcsolódni szeretnének – mondta Kollin Gergely, a Mercure Budapest Korona igazgatója. – Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan rangos szakmai szervezet, mint a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a megtisztelő Év Szállodája címmel ismerte el eddigi munkánkat.” A hotelben működik Magyarország és Közép-Európa legnagyobb Winestone étterme. Az Accor szállodacsoport saját étteremkoncepciója középpontjában a helyi bor- és ételkülönlegességek állnak. Az utcára is nyitott, duplateraszos étteremben bárki egyszerűen, elérhető áron, a város szívében juthat autentikus és egyedülálló gasztroélményhez. Az étlapon a klasszikus magyar ételek mellett a nemzetközi konyha jól ismert fogásai is megtalálhatóak. A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól megközelíthető borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak meg a betérők. Az étterem hamar népszerűvé vált nemcsak a vendégek, de a budapestiek körében is.

„Az Accor 2019-ben is szilárd teljesítményt nyújtott: első féléves eredményünk (EBITDA) 5,1%-kal, harmadik negyedéves bevételünk pedig 10.9%-kal emelkedett, így a teljes 2019-re is stabil növekedésre számítunk. Magyarország fontos piac számunkra, így továbbra is kiemelten összpontosítunk portfóliónk fejlesztésére. Megtisztelő és inspiráló számunkra a mostani különleges elismerés” – mondta Sabina Bartyzel, az Accor Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős operatív vezetője.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.