Turisztikai design versenyeken taroltak a BDPST Group szállodái

A BDPST Group két szállodája, a BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa november végén két versenyen is díjakkal gazdagodott. A november 29-én tartott Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadóján a BOTANIQ Turai Kastély a szálloda kategóriában győzedelmeskedett, összesítésben pedig a második helyet szerezte meg. Emellett a november 30-án átadott Klasszis TopDesign díjai közül pedig elhozta az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat. A turai kastély mellett a TopDesign díjátadón a tarcali Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év étterme - zárt vendégtér kategóriában győzedelmeskedett.

A BDPST Group szállodafejlesztései idén a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj és a Klasszis TopDesign versenyén is megmérettethették magukat. A BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme fejlesztési megoldásaikkal és dizájnelemeikkel hozhatták el a két verseny több díját is.

BOTANIQ Turai Kastély – Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj

A BOTANIQ Turai Kastély a FIABCI átadóján a szálloda kategóriában ért el első helyezést, díjazva a kiemelkedő rehabilitációs és ingatlanfejlesztési megoldásokat. A kategóriagyőzelem mellett pedig az összesítésben másodikként kapott helyet az egykori Schossberger kastély. A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Magyarország) a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal hozta létre, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét és megismertesse a közönséggel a létrehozott fejlesztéseket. A turai kastély győzelmével illusztris épületek csoportjához csatlakozhatott: az előző években olyan épületek nyertek már kategóriákat, mint a Magyar Zene Háza – amely idén első lett az összesített kategóriában – vagy a Nemzeti Táncszínház. A kategóriagyőzelemmel nem csak itthon, de a nemzetközi közönségnek is megmutathatja magát a szálloda. A FIABCI nemzetközi megmérettetésén – ahol olyan épületek nyertek már, mint a Trump Tower vagy a Petronas-ikertorony – az elmúlt 23 év alatt összesen 33 arany és 39 ezüstérmet hozott el Magyarország, ezzel a kimondottan sikeres országok közé sorolható.

A BOTANIQ Turai Kastély hosszas, közel 30 hónapos felújítása után egy 19 szobás, wellness és gasztronómiai funkciókkal felszerelt szállodaként és rendezvényhelyszínként nyitott meg 2020-ban. A felújítás során ügyelve az eredeti állapotok visszaállítására, illetve a műemléki szempontokra adták vissza a kastély eredeti megjelenését, az építészeti elemek helyreállításától, a díszítőfestések rekonstrukcióján át, a 10 és fél hektáros park rendezéséig.

BOTANIQ Turai Kastély – Klasszis TopDesign

A Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége szakmai versenyén a hazai szállodákat, vendéglátóhelyeket, külső-és belsőépítészeti tervezőket, valamint beszállítókat díjazza évről évre. A BOTANIQ Turai Kastély az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat nyerte el, kiváló építészeti és design megoldásainak köszönhetően.

„Az elnyert díjak és a velük járó szakmai elismerés nagy örömmel töltenek el minket. Mind a BOTANIQ Turai Kastély, mind pedig az Andrássy Kúria & Spa és annak Bobajka éttermének esetében szerettük volna a dizájnnal is megmutatni nem csak az épületek történelmét, de a sajátos hangulatát is. Minden díszítő- és építőelem elárul valamit az épületekről és hozzá is tesz azok egyedülálló megjelenéséhez." – emelte ki Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. Ügyvezetője

 

Andrássy Kúria & Spa, Bobajka étterem - Klasszis TopDesign

A Klasszis TopDesign versenyén a BDPST Group egy másik szállodája és annak étterme is győzedelmeskedett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa, amely egykoron az Andrássyak tulajdonában állt, napjainkban az egykori vadászház hangulatát idéző 53 szobás, wellness és spa funkciókkal felszerelt szállodaként fogadja vendégeit. Étterme, a Bobajka a hazai és nemzetközi konyha fogásait és egy 120 tételes, tokaji borokból álló borsort kínál a látogatók számára. A kúria felújítása során fontos szempont volt az egykori pihenőház hangulatának megtartása és az Andrássyk örökségének bemutatása, így alakították ki a vadászházat idéző dizájnelemekkel és bensőséges hangulatú színekkel és bútorokkal felszerelt szállodát. Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év Klasszis TopDesign étterme - zárt vendégtér díját vitte el. Az étterem a kúria épületének egyik legvisszafogottabb része, hangulatát az ablakokon beszűrődő tompa fénynek és fa padlózatának köszönheti. Az étterem dizájnjában, a hanggátlás érdekében brokát mintás textileket helyeztek el, ezzel meghittebbé téve a nagy teret, amely 80 vendég befogadására képes. Az étteremben zongora is helyet kapott, így biztosítva az élőzenét is a vacsorához. Az étterem terének kialakításánál a bensőséges hangulat mellett az is fontos volt, hogy az ételekről semmi ne vonja el a figyelmet.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.