Indul a felújítás a tarcali topszálláshelyen

Felújítási munkálatok kezdődnek az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodában.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel üzemszünet miatt idén már nem fogad vendégeket a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa, a jövő év elején pedig felújítási munkálatok indulnak a BDPST Group tulajdonában lévő hotelben.

Az ingatlanfejlesztő cég kapacitásbővítő és értékteremtő felújítás során fejleszti tovább a rezidenciát. A BDPST Group egyik fő célja az átalakítással, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern, multifunkcionális rendezvényhelyszínné alakításával üzletileg sikeresebbé tegyék a létesítményt.

Jelenleg zárva, januártól átépítés

Felújítási munkálatokat kezdenek el a jövő év elején a jelenleg üzemszünet miatt zárva tartó tarcali Andrássy Rezidenciában. A kapacitásbővítő és értékteremtő beruházásoknak köszönhetően tovább bővül a szálloda által kínált szolgáltatások palettája. A felújítás során szünetel a hotel üzemeltetése, a felújítások végeztével pedig hiánypótló szerepet tölt majd be a térségben.

Egy kis háztörténet

Az 1700-as években épült főúri kúria az 1830-as években került az Andrássy család tulajdonába, a II. világháborút követő államosításokig pedig a leszármazott családtagok birtokolták az udvarházat. Az ezt követő idők során számos alkalommal gazdát cserélt a kastély, mielőtt 2019-ben a BDPST Group megvásárolta az üzemeltető céget. Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia prémium szolgáltatásokat kínált: kiváló, bisztró jellegű étterem és rendezvénytér, valamint spa és wellness részleg várta eddig az idelátogatókat.

12 új szoba, új medencék, 130 fős rendezvényhelyszín

A BDPST Group kapacitásbővítő beruházás keretében fejleszti tovább a rezidenciát, amelynek köszönhetően a szálloda hiánypótló szerepet tölt majd be a térségben. A fejlesztés keretein belül tizenkét új szobával, kültéri felnőtt és gyermekmedencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított, 130 fős rendezvényhelyszínnel bővül a szálloda. Az átalakítással amellett, hogy kihasználják a borászati épület nyújtotta teret több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínként, üzletileg is eredményesebbé teszik a létesítményt, a munkahelyek hosszú távú megőrzése érdekében.

A munkálatoknak köszönhetően nem csupán tovább fejlesztjük az Andrássy Rezidencia által eddig nyújtott szolgáltatásokat, hanem további elemekkel bővítjük kínálatunkat. A fejújítás végeztével kültéri medencékkel, előkelő étteremmel és multifunkcionális, modern rendezvényközponttal várjuk majd az érdeklődőket” – mondta Kiss Zoltán, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa igazgatója.

Nyártól új igazgató, aki elsimert szállodás szakember

2020 nyarától Kiss Zoltán vette át a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodaigazgatójának posztját. Az elismert szállodaipari szakember 2015 júniusától dolgozott igazgatóként a sikondai Ambient Hotel & Aroma SPA-ban. Ezt megelőzően 2009-től az egerszalóki Saliris Resortot nyitotta és vezette, valamint kilenc éven keresztül igazgatta a Danubius Hotelshez tartozó Aréna (volt Stadion), Budapest és Helia szállodákat. Kiss Zoltánt korábban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi régióvezetőjének és a Dél-Dunántúli régióvezető-helyettesének választották meg.

Forrás: BDPST / Turizmus Online


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.