Tojáskeresés, kalácssütés, locsolóvers fabrikálása

Nem, most nem a húsvéti népszokásokat gyűjtöttük csokorba, hanem a cseh alapítású CPI-hotellánc magyarországi tagjainak tavaszköszöntő partijáról hoztunk friss tudósítást.

Ahol a lánc Courtyard by Marriott Budapest City Center lobby-jában gyülekező vendégeket a ház igazgatója, Franciscy Gergő és a CPI Hotels budapesti és pozsonyi tagjainak értékesítési igazgatója, Anek Dóra köszöntötte. Majd, mielőtt kezdetét vette volna a nyulak, tojások, csibék és más húsvéti érdekességek körül forgó partner party, előtte röviden beszámoltak arról, hol is tartanak ma cégükkel, és mit tartogat a jövő.

Elmondták többek közt, nagy öröm számukra, hogy két évnyi kényszerű szünet után ismét találkozhatnak üzleti partnereikkel, hiszen legutoljára a CPI-os csapathoz a Mérleg utcában alakuló házuk két évvel ezelőtti, emlékezetes kalapácsos szétveréséhez szólt a meghívás. Megtudhatták azt is a meghívottak, hogy klaszter formában történik három budapesti házuk esetében az értékesítés, valamint a covid alatt kialakították például épp a Marriott-ban az irodáknak szóló kiszállításos cateringet - hiszen a kimaradó vendégszám miatt ez is egy jó lehetőség volt a bevételek pótlására. Az Izabella utcai egységben pedig időközben két szint teljes átalakítása, újjáépítése befejezésre került - Varró Zoltán dizájner impozáns tervei alapján -, az Andrássy úton lévő házban új konyhai csapat áll fel (az épp a napokban elköszönő La Perle Noir helyén), és a pozsonyi két házuk esetében a Mercure-tól átvett egységük újrabrandingelt tagja Clarion Congress Hotel Bratislava néven működik tovább, míg ugyanott egy Mamaison szálloda is a felügyeletük alá került. Szó esett a CPI Hotels hazai szállodások CSR-akciókban való aktív részvételéről is.

A rövid bemutatkozás után kezdetét vette cspatokba verődve a lázas nyuszi- és tojáskeresés a vendégszobákban, majd kvíz megfejetésére, közösen locsolóvers fabrikálására is sor került. Végül kalácsfonással és a tészta megsütésével zárult a kreatív módon összeállított feladatsor, amelyben (emlékeim szerint) a Nyuszi csapat jeleskedett leginkább. A hangulatos vacsorával és vicces tombolával záródó eseményen pedig olyan, profi értékesítőkhöz méltó módon vezették fel a vendéglátók a húsvéthoz kötődő apróbb, de annál figyelmesebb ajándékok sorát (egy locsolóvödröt például), mintha egy eredeti Fabergé tojást nyert volna a szerencsés kiválasztott, akinek éppen kihúzták a nevét.

Forrás: Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csárdás Ferenc


Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.