Tojáskeresés, kalácssütés, locsolóvers fabrikálása

Nem, most nem a húsvéti népszokásokat gyűjtöttük csokorba, hanem a cseh alapítású CPI-hotellánc magyarországi tagjainak tavaszköszöntő partijáról hoztunk friss tudósítást.

Ahol a lánc Courtyard by Marriott Budapest City Center lobby-jában gyülekező vendégeket a ház igazgatója, Franciscy Gergő és a CPI Hotels budapesti és pozsonyi tagjainak értékesítési igazgatója, Anek Dóra köszöntötte. Majd, mielőtt kezdetét vette volna a nyulak, tojások, csibék és más húsvéti érdekességek körül forgó partner party, előtte röviden beszámoltak arról, hol is tartanak ma cégükkel, és mit tartogat a jövő.

Elmondták többek közt, nagy öröm számukra, hogy két évnyi kényszerű szünet után ismét találkozhatnak üzleti partnereikkel, hiszen legutoljára a CPI-os csapathoz a Mérleg utcában alakuló házuk két évvel ezelőtti, emlékezetes kalapácsos szétveréséhez szólt a meghívás. Megtudhatták azt is a meghívottak, hogy klaszter formában történik három budapesti házuk esetében az értékesítés, valamint a covid alatt kialakították például épp a Marriott-ban az irodáknak szóló kiszállításos cateringet - hiszen a kimaradó vendégszám miatt ez is egy jó lehetőség volt a bevételek pótlására. Az Izabella utcai egységben pedig időközben két szint teljes átalakítása, újjáépítése befejezésre került - Varró Zoltán dizájner impozáns tervei alapján -, az Andrássy úton lévő házban új konyhai csapat áll fel (az épp a napokban elköszönő La Perle Noir helyén), és a pozsonyi két házuk esetében a Mercure-tól átvett egységük újrabrandingelt tagja Clarion Congress Hotel Bratislava néven működik tovább, míg ugyanott egy Mamaison szálloda is a felügyeletük alá került. Szó esett a CPI Hotels hazai szállodások CSR-akciókban való aktív részvételéről is.

A rövid bemutatkozás után kezdetét vette cspatokba verődve a lázas nyuszi- és tojáskeresés a vendégszobákban, majd kvíz megfejetésére, közösen locsolóvers fabrikálására is sor került. Végül kalácsfonással és a tészta megsütésével zárult a kreatív módon összeállított feladatsor, amelyben (emlékeim szerint) a Nyuszi csapat jeleskedett leginkább. A hangulatos vacsorával és vicces tombolával záródó eseményen pedig olyan, profi értékesítőkhöz méltó módon vezették fel a vendéglátók a húsvéthoz kötődő apróbb, de annál figyelmesebb ajándékok sorát (egy locsolóvödröt például), mintha egy eredeti Fabergé tojást nyert volna a szerencsés kiválasztott, akinek éppen kihúzták a nevét.

Forrás: Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csárdás Ferenc


NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.
Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels

Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels 

Magyarország piacvezető független szállodaüzemeltetője öt szakembert léptetett elő értékesítési csapatában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.