Bocuse d'Or séfek főznek mentősöknek, kórházi dolgozóknak

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai, és hozzájuk csatlakozó séfek is vállalták, hogy részt vesznek a segítő programban a koronavírus-járvány idején.

„Egyhetes szervezést követően sikerült minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy március 31-tól napi rendszerességgel kb. 120 adag ételt sikerüljön elkészíteni és eljuttatni az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a budapesti SOTE Sürgősségi Betegellátó, valamint a legnagyobb vidéki kórház, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház munkatársainak” – mondja a kezdeményezésről Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. „A hazai gasztronómiai élet résztvevőiként azon a területen vagyunk képesek segíteni, amely a mi hivatásunkat jelenti. A METRO Kereskedelmi Kft. és összes dolgozója nagylelkű támogatásként szolgáltatja az ételekhez az alapanyagokat, valamint a főzéshez a helyszínt, eszközparkot és csomagolást a budaörsi METRO Gasztroakadémián.”

Horváth Imre,  a METRO Kereskedelmi KFT vezérigazgatója ehhez hozzáteszi: „Garantálva az élelmiszerbiztonságot az érintett intézményekben dolgozók számára, a METRO Gasztroakadémia konyhájáról kizárólag mikrohullámú sütőben melegíthető ételek fognak kikerülni, melyek az alapanyagoknak és a séfeknek köszönhetően kulináris kényeztetést nyújtanak ebben a nehéz időszakban.”

Magyarország topséfjei váltásban, heti hét napon át főznek a fenti egészségügyi szervezetek dolgozóinak, határozatlan ideig, amíg a krízis tart.

A főzést vállaló séfek teljes listája:

Ádám Csaba, Barna Ádám, Ben Morris, Both Lőrinc, Csahók Ibolya, Danó Zoltán, Erdei János, Hamvas Zoltán, Haraszti Zsolt, Harmath Csaba, Jahni László, Kanász László, Kaszás Vanda, Kis Sándor, Kollár Endre, Kovács Lázár, Lutz Lajos, Mizsei János, Mogyorósi Donát, Molnár Attila, Molnár Bence, Nádudvari István, Nyíri Szása, Péter Bence, Pohner Ádám, Sasvári Szilveszter, Schmiedt Patrick, Stelcer Zoltán, Széll Tamás, Szikszai Anna, Szulló Szabina, Tivadar György, Vágó Márton, Varju Viktor, Veres István, Volenter István, Wolf András.

„Az egyik legnemesebb, egyben legnehezebb szakmát végző mentők, orvosok és ápolók jelenleg még nagyobb kihívást jelentő, veszélyeztetett körülmények között állnak helyt napról napra, amiért nem lehetünk elég hálásak” – beszél a kezdeményezésről a Dining Guide igazgatója, Herczeg Zoltán. A cég közreműködésével jutnak el az ételek az intézményekbe: „Különös figyelmet fordítunk továbbá a legmagasabb higiéniai követelmények betartására, amely az alapanyagok kezelésével, feldolgozásával kezdődik, és a professzionális csomagolással és kiszállítással ér véget. Kizárólag mikrohullámú sütőben melegíthető ételek fognak kikerülni a METRO Gasztroakadémia konyhájáról, ezzel is garantálva az élelmiszerbiztonságot az érintett intézményekben dolgozók számára.” 

Forrás: Bocuse d'Or Akadémia Magyarország


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.