Jótékonysági főzés: meghosszabbítva

Mivel a járvány nem vette figyelembe a Bocuse d'Or séfjeinek gáláns felajánlását, és tovább folytatódott a megadott határidőnél - így a topséfek folytatták CSR-akciójukat a METRO Gasztroakadémia nagykonyháján.

Eredetileg április 11-ig született megállapodás a jótékonysági ételkiszállítást illetően, de április 25-ig meghosszabbították az önkéntes főzések időtartamát, azaz a következő héten tovább folytatják a jótékonysági főzést a nagykereskedelmi lánc segítségével, adja hírül a gasztro-hírportál.

A Bocuse d’Or-szervezte séfösszefogás tehát folytatódik a METRO Gasztroakadémia konyháján.

Nem hagyják abba a főzést az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a budapesti SOTE Sürgősségi Betegellátó, valamint a legtöbb beteget fogadó vidéki kórház, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház munkatársai számára.

Miután Szulló Szabina és Széll Tamás a húsvéti ünnepnapokon a saját éttermükben, a Stand25-ben folytatták a főzést, sikerült meghosszabbítani a jótékonysági együttműködést. Harmath Csaba gasztronómiai szakértő, Bősze Ákos (METRO Magyarország), Volenter István(Bocuse d’Or-coach), Molnár Bence (Bocuse d’Or magyar csapat commis), Veres István (a Bocuse d’Or magyar csapat és a Babel Budapest séfje), valamint Eszenyi Gábor (METRO Magyarország) főzött együtt, és ezt folytatják az április 20-val kezdődő héten tovább.

Forrás: Dining Guide


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.