A rendezvény során a Trattoria Pomo d’Oro és a Fausto’s étterem tulajdonosai buchattini all’amatriciana-t készítenek az erre az alkalomra lezárásra kerülő „Via Italián”. Sergio Pirozzi, Amatrice polgármesterének külön kérésére nem csak a paradicsomos, hanem a „gricia” névre keresztelt változat is készül. Ez az Amatriciana Bianco, az eredeti recept, amivel így mi, magyarok is megismerkedhetünk. A tészta mellé egy pohár frissítővel és finom kávéval is kedveskednek a vendégeknek. A kávé különlegessége, hogy a La Marzocco kávét közvetlenül Amatrice mellett pörkölik.
Az adomány mértéke mindenki lelkiismeretére van bízva, a felajánlásokat borítékba helyezve egy urnába gyűjtik majd. A nap végén közjegyző jelenlétében számolják össze és utalják el. Az eseményhez sokan csatlakoztak, és egy komolyabb összefogás részeként nyújtanak segítséget a szervezéshez és kivitelezéshez. Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet, a Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Aranytíz Kultúrház is felkarolta a kezdeményezést. Az étel alapját képező guanciale d’Amatriciet és a buchattini tésztát Oreste Beghetto (VINITALY GRUPPO Kft.) ajánlotta fel, mellette köszönet a San Pellegrinonak a vízért, és a La Marzocconak a kávért. A vendégek kényelméről a Setup Event Kft. gondoskodik.
Szeptember 24-én déltől tehát mindenkit szeretettel és persze sok-sok tésztával vár Gianni Annoni és Fausto di Vora a Via Italián. A rendezvény addig tart, míg az utolsó adag tészta el nem fogy. Segítsünk egy kicsit mi is, hogy Amatrice újból felépüljön!
További információk: [email protected]
Forrás: Vendég&Hotel Online