300 adag székelykáposzta 3 tophotel konyhájáról

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én, vasárnap délelőtt azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

A HotelHero legújabb jótékonysági felhívásához azonnal csatlakoztak séfek és kisegítők. És nemcsak a fővárosból, mondja Anek Dóra, a HotelHero jótékonysági csoport egyik alapítója, hanem vidékről is érkeztek felajánlások a vasárnap délelőtti, három fővárosi helyszínen történő közös ebédfőzésre.

A 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve, 2021. február 21-én vasárnap délelőtt 300 adag ételt készítettek el rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.

Akik feláldozták a jó ügy érdekében a vasárnap délelőttjüket

A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 lelkes szállodás, éttermes önkéntes (Lőrincz György, Barka Áron, Bakonyi Balázs - Zeina Hotels, Varga Gábor - Zeina Hotels, Víg Szabolcs - Zsidai Group, Vida Gábor – Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Roland Holzer – Kempinski Hotel Corvinus, Kónya Géza – Kempinski Hotel Corvinus, Lévai Péter - Kempinski Hotel Corvinus, Melis Róbert – Marriott Courtyard, Baár Csaba - Marriott Courtyard, Gendur András és Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem, Nagy-Szász István, Anek Dóra és Franciscy Gergő - CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy) készítette a 300 rászoruló vasárnapi ebédjét, amelyet a Heti Betevő önkéntesei jutattak el még melegen két budapesti helyszínre: a Dankó utcai szálló és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállójára.

Miért pont székelykáposzta?

A HotelHero önkéntesei ma székelykáposztát főztek, az étel kiválasztásnál az volt az elsődleges szempont, hogy laktató, ízletes és vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön a vasárnapi ebéd. Az is fontos szempont volt, mondta ezzel kapcsolatban Anek Dóra, hogy korábban tarhonyás hús és rizseshús volt a vasárnap déli menü, így esett most a választás a székelykáposztára.

Mi volt az alapanyag?

Több mint 35 kg sertéslapockát, 100 kg savanyú káposztát használtak fel és 50 kg kenyeret küldtek a tejfölös székelykáposzta mellé. Az alapanyagot a Heti Betevő biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft segített a CSR-ban részt vevőknek.

Lesz folytatás

Mivel a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről is, a szervezők úgy döntöttek, hogy márciusban is folytatják az akciót.

Március 21-én, vasárnap Budapesten az újabb jótékonysági akció vidéki helyszínekkel bővül: olyan vidéki szállodák, éttermek és beszállítók jelentkezését várják, akik vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket.

Forrás: HotelHero / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csárdás Ferenc


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.