300 adag székelykáposzta 3 tophotel konyhájáról

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én, vasárnap délelőtt azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

A HotelHero legújabb jótékonysági felhívásához azonnal csatlakoztak séfek és kisegítők. És nemcsak a fővárosból, mondja Anek Dóra, a HotelHero jótékonysági csoport egyik alapítója, hanem vidékről is érkeztek felajánlások a vasárnap délelőtti, három fővárosi helyszínen történő közös ebédfőzésre.

A 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve, 2021. február 21-én vasárnap délelőtt 300 adag ételt készítettek el rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.

Akik feláldozták a jó ügy érdekében a vasárnap délelőttjüket

A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 lelkes szállodás, éttermes önkéntes (Lőrincz György, Barka Áron, Bakonyi Balázs - Zeina Hotels, Varga Gábor - Zeina Hotels, Víg Szabolcs - Zsidai Group, Vida Gábor – Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Roland Holzer – Kempinski Hotel Corvinus, Kónya Géza – Kempinski Hotel Corvinus, Lévai Péter - Kempinski Hotel Corvinus, Melis Róbert – Marriott Courtyard, Baár Csaba - Marriott Courtyard, Gendur András és Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem, Nagy-Szász István, Anek Dóra és Franciscy Gergő - CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy) készítette a 300 rászoruló vasárnapi ebédjét, amelyet a Heti Betevő önkéntesei jutattak el még melegen két budapesti helyszínre: a Dankó utcai szálló és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállójára.

Miért pont székelykáposzta?

A HotelHero önkéntesei ma székelykáposztát főztek, az étel kiválasztásnál az volt az elsődleges szempont, hogy laktató, ízletes és vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön a vasárnapi ebéd. Az is fontos szempont volt, mondta ezzel kapcsolatban Anek Dóra, hogy korábban tarhonyás hús és rizseshús volt a vasárnap déli menü, így esett most a választás a székelykáposztára.

Mi volt az alapanyag?

Több mint 35 kg sertéslapockát, 100 kg savanyú káposztát használtak fel és 50 kg kenyeret küldtek a tejfölös székelykáposzta mellé. Az alapanyagot a Heti Betevő biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft segített a CSR-ban részt vevőknek.

Lesz folytatás

Mivel a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről is, a szervezők úgy döntöttek, hogy márciusban is folytatják az akciót.

Március 21-én, vasárnap Budapesten az újabb jótékonysági akció vidéki helyszínekkel bővül: olyan vidéki szállodák, éttermek és beszállítók jelentkezését várják, akik vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket.

Forrás: HotelHero / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csárdás Ferenc


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.