Orosz gasztronómiai bemutató a Kárpátia Étteremben

Az Orosz Kulturális Központ és a Kárpátia étterem szervezésében a neves orosz séf, Dmitry Shurshakov egy 10 fogásos gasztronómiai bemutatót tartott a Kárpátia Étteremben.

Dmitry a hagyományos orosz, valamint a legérdekesebb modern konyha néhány ételét mutatta be a meghívott vendégeknek.

Néhány ételhez eredeti orosz nyersanyagot is szállított a séf Moszkvából.

A kóstoló lehetőséget adott egy érdekes tájékoztatásra és beszélgetésre az izgalmas moszkvai éttermi világról, annak örömeiről és kihívásairól.

A híres orosz hideg előételek (zakuszkik) közül kiemelkedett a heringes burgonyatekercs, a csirkével készült Moszkva saláta és a többfajta töltött tojás.

Az orosz séf főételként borscsot kínált marhanyelvvel, borjúmájas créme brulée-t burgonyapürével és a kacsát almalepénnyel.

Desszertként az elmaradhatatlan és megújított Pavlova tortát ajánlotta az érdeklődő vendégeknek.

A Kárpátia Étterem sommelier-je, Virágh Csaba a most induló Borfesztivál kínálatából választott kitűnő magyar borokat az ínyenségek mellé. 

A meghívott orosz séf számtalan sikeres étterem megnyitásával büszkélkedhet: egyik étterme 2008-ban bekerült a “ A Világ 100 legjobb étterme” közé, míg egyik legfrissebb projektje a “Seven” 2017-ben már a legtrendibb hely Moszkvában.

Dmitry Shurshakov mára az orosz konyha hivatalos nagykövete, melynek keretében az orosz gasztronómiát népszerűsíti és mutatja be világszerte.


Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.