Dmitry a hagyományos orosz, valamint a legérdekesebb modern konyha néhány ételét mutatta be a meghívott vendégeknek.
Néhány ételhez eredeti orosz nyersanyagot is szállított a séf Moszkvából.
A kóstoló lehetőséget adott egy érdekes tájékoztatásra és beszélgetésre az izgalmas moszkvai éttermi világról, annak örömeiről és kihívásairól.
A híres orosz hideg előételek (zakuszkik) közül kiemelkedett a heringes burgonyatekercs, a csirkével készült Moszkva saláta és a többfajta töltött tojás.
Az orosz séf főételként borscsot kínált marhanyelvvel, borjúmájas créme brulée-t burgonyapürével és a kacsát almalepénnyel.
Desszertként az elmaradhatatlan és megújított Pavlova tortát ajánlotta az érdeklődő vendégeknek.
A Kárpátia Étterem sommelier-je, Virágh Csaba a most induló Borfesztivál kínálatából választott kitűnő magyar borokat az ínyenségek mellé.
A meghívott orosz séf számtalan sikeres étterem megnyitásával büszkélkedhet: egyik étterme 2008-ban bekerült a “ A Világ 100 legjobb étterme” közé, míg egyik legfrissebb projektje a “Seven” 2017-ben már a legtrendibb hely Moszkvában.
Dmitry Shurshakov mára az orosz konyha hivatalos nagykövete, melynek keretében az orosz gasztronómiát népszerűsíti és mutatja be világszerte.
Forrás: Turizmus Online