Orosz gasztronómiai bemutató a Kárpátia Étteremben

Az Orosz Kulturális Központ és a Kárpátia étterem szervezésében a neves orosz séf, Dmitry Shurshakov egy 10 fogásos gasztronómiai bemutatót tartott a Kárpátia Étteremben.

Dmitry a hagyományos orosz, valamint a legérdekesebb modern konyha néhány ételét mutatta be a meghívott vendégeknek.

Néhány ételhez eredeti orosz nyersanyagot is szállított a séf Moszkvából.

A kóstoló lehetőséget adott egy érdekes tájékoztatásra és beszélgetésre az izgalmas moszkvai éttermi világról, annak örömeiről és kihívásairól.

A híres orosz hideg előételek (zakuszkik) közül kiemelkedett a heringes burgonyatekercs, a csirkével készült Moszkva saláta és a többfajta töltött tojás.

Az orosz séf főételként borscsot kínált marhanyelvvel, borjúmájas créme brulée-t burgonyapürével és a kacsát almalepénnyel.

Desszertként az elmaradhatatlan és megújított Pavlova tortát ajánlotta az érdeklődő vendégeknek.

A Kárpátia Étterem sommelier-je, Virágh Csaba a most induló Borfesztivál kínálatából választott kitűnő magyar borokat az ínyenségek mellé. 

A meghívott orosz séf számtalan sikeres étterem megnyitásával büszkélkedhet: egyik étterme 2008-ban bekerült a “ A Világ 100 legjobb étterme” közé, míg egyik legfrissebb projektje a “Seven” 2017-ben már a legtrendibb hely Moszkvában.

Dmitry Shurshakov mára az orosz konyha hivatalos nagykövete, melynek keretében az orosz gasztronómiát népszerűsíti és mutatja be világszerte.


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.