Úgysem találná ki, hol van az orosz fagyi legnagyobb felvevő piaca

Ezért inkább eláruljuk: az Egyesült Államok volt az orosz fagylalt legnagyobb külföldi piaca 2021-ben.

Az Egyesült Államok volt az orosz fagylalt legnagyobb külföldi piaca tavaly, a speciális orosz termékből többet és drágábban értékesítettek külföldön tavaly, mint 2020-ban, áll az orosz mezőgazdasági minisztérium alá tartozó Agroexport kutatóközpont nem végleges jelentésében.

 

A jelentés szerint Oroszországból tavaly 32,8 ezer tonna fagylaltot exportáltak, 26,5 százalékkal többet a 2020. évinél, miközben a kivitelből származó bevétel 49,8 százalékkal, 84,5 millió dollárra nőtt.
Az orosz csemege legnagyobb felvevő külpiacára, az Egyesült Államokba 10,6 ezer tonna fagylaltot szállítottak Oroszországból, ami 2,8-szorosa az egy évvel korábbinak, az orosz importfagyi értéke pedig 3,1-szeresére, 28,7 millió dollárra ugrott.
Az orosz fagylalt második legnagyobb külföldi piaca Kazahsztán volt, miután 2020-ban még az első helyet foglalta el. Az oda exportált orosz fagylalt mennyisége éves szinten 12,2 százalékkal, 9,6 ezer tonnára csökkent tavaly, miközben értéke 10,6 százalékkal, 21,5 millió dollárra nőtt.
A lista 3. helyén tavaly Mongólia állt. Az országba irányuló orosz fagylaltexport 2,2 ezer tonnát tett ki 5,7 millió dollárért, ami 7,1 százalékkal, illetve 18,9 százalékkal több, mint 2020-ban.
Oroszország tavaly a világ több mint 20 országába exportált fagylaltot.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.