A portugálok a reggelt a vacsorával kezdik

Mivel korán zárnak a portugál éttermek, ezért vacsoramenüt és alkoholt kínálnak már a nyitástól kezdve.

A nagy sietségnek az az oka, hogy a koronavírus-járvány miatt hétvégeken a portugál vendéglátóhelyeknek délután 1 órakor be kell zárniuk, számol be az euronews hírportál.

Egy lisszaboni taverna tulajdonosa emiatt újítást vezetett be: "Eszembe jutott, hogy régiek azt mondták, igyál valamit, miközben böjtölsz. A világ sok részén, és egyes portugál vidékeken is reggelire pálinkát ittak, amit tüzes víznek is hívtak. Ebből kiindulva összeállítottunk egy vacsoramenüt, mert a bevételünk 80 százaléka a vacsorákból jön be", mondta az étterem tulajdonosa, Leopoldo Calhau, aki egyben a ház szakácsa is.

A vendégeknek nem volt különösebb kifogásuk, szívesen kipróbálták az új menüt. "Ez az első alkalom életemben, hogy ebéd előtt alkoholt iszom. Teljesen új dolog számomra. Osztrigát ettünk és pálinkát ittunk mellé, jót tett a hangulatunknak", mondta egyikük.

Portugáliában a múlt héten tovább szigorítottak a járványügyi korlátozásokon, miután a koronavírus miatt elhalálozások és fertőzések újabb rekordokat döntöttek.

A teljes tudósítás elolvasható: itt.

Forrás: Euronews.com


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.