Dzsemfőző bulival érkezett a Mikulás a Sofitelbe

Mesebeli illatok, boldogan mosolygó csapatok és sok-sok apró, csinosan díszített üvegbe töltött szederdzsem. Mikulás estéjén így ünnepeltek a Sofitel Budapest Chain Bridge vendégei a J’aime Jam-Party, azaz Szeretem a dzsemparti nevet viselő buliban. 

A Sofitel Budapest és a szeder igazán gyümölcsözőnek mondható kapcsolata a szálloda különleges illatának megalkotásával kezdődött, hiszen ahogy arról már korábban beszámoltunk, a L’Artisan Parfumeur, a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködést kötött. A L’Artisan Parfumeur 12 új illatot alkotott a szállodalánc számára, a Sofitel budapesti szállodájának illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték. Júliusban a szálloda tetőteraszán egy emlékezetes estén többszáz szederpalántát ültettek el a vendégek, és a szálloda reményei szerint jövőre akár már ez a termés is dzsemként kerülhet üvegekbe.

Mikulás estéjén azonban a csodálatos panoráma övezte Paris Budapest Restaurantban a tűzhelyeken még nem a saját termésű szeder főtt a fazekakban. Az érkező vendégeket már némiképp előkészített, megmosott, megtisztított és előfőzött szeder várta, amelyhez saját elképzelésük és ízlésük szerint adagolhatták az ízesítőket, fűszereket, adalékokat. Sokan nyúltak a szederpálinkához, kedvelt volt a fahéj, szegfűszeg, vanília is, a merészebbek viszont borshoz, kardamomhoz, lime-léhez, és egyéb varázslatokhoz is folyamodtak. A rendkívül jó hangulatú estén a vendégek szedres finomságok közül is válogathattak, a szedres macaronok és a szederrel megbolondított forró csoki és cafe latte különösen nagy slágernek bizonyult.

A színes kötényekben serényen munkálkodó csapatok a kész művet aztán üvegekbe töltötték, mutatós dekorációval látták el, és így kerültek a kompozíciók a szálloda mosolygós bíráló bizottsága elé. Andreas Mensch főszakács és Laurent Bétourné igazgató vezényletével hősiesen kitartóan próbálták megkülönböztetni a finomat, a zamatostól és a nagyszerűtől.

Végül is sikerült a választás, így eldőlt, hogy melyik recept kerül majd a Sofitel saját repertoárjába. A titkos hozzávalókat ezúttal nem árulhatjuk el, azt viszont igen, hogy a dzsemfőző versenyt a Szeder Álma csapata nyerte.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.