A rendezvényt megtisztelte jelenlétével őexellenciája Pierre Guimond, Kanada magyarországi nagykövete, Martonyi János, volt külügyminiszter és Alice Barthole a haiti "Reménység Háza Árvaotthon" vezetője, aki erre az alkalomra érkezett Magyarországra. Rövid beszédében elmondta, hogy az általa vezetett intézmény egy részét a januári pusztító földrengés romba döntötte, és a rendezvény egyik szervezője, a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat segítségével épülhet majd az újjá.
A különleges este menüsorában a következő fogások szerepeltek: Tokajiban marinált libamáj paté erdei gyümölcsöszselén, gyömbéres körte sorbet-val és mikro salátákkal; Narancsos sütőtök krémleves ánizs raviolival és balzsamecet redukcióval; Banánlevélben párolt fűszeres vajhal filé, curry mártással; Borjúkaraj illatos vadgomba raguval, céklapürével és sáfrányos vajretekkel valamint Almás pite, ahogy az Elnök tudja. A menüsort a Bocuse d'Or Selection Hungary vasárnap és hétfőn megrendezésre kerülő döntőjébe jutott nyolc séf, Hajdú Zoltán, Kiripolszki István, Kiss Gergely, Kiss Krisztián, Kostyál Gábor, Lenkei Tamás, Mező Gábor, Volenter István, valamint az Akadémia elnöke, Kreil Vilmos készítették. A konyhafőnökök tiszteletbeli supervisor-a Buday Péter mesterszakács volt.
A rendezvényen a Taverna Vendéglátóipari iskola diákjai szolgálták fel - hibátlanul. Támogaóként állt a rendezvény mellé: a Metro, a Zwack, a Progast, és a Sofitel.
A jótékonysági vagyora során 5.250.000 forinttal, valamint további 4.000.000 forint egyéni adománnyal gyarapodott a Baptista Szeretetszolgálat Haiti missziójának számlája. Értesüléseink szerint az összeget a "Reménység Háza Árvaotthon" újjáépítésére használják fel.
A különleges este menüsorában a következő fogások szerepeltek: Tokajiban marinált libamáj paté erdei gyümölcsöszselén, gyömbéres körte sorbet-val és mikro salátákkal; Narancsos sütőtök krémleves ánizs raviolival és balzsamecet redukcióval; Banánlevélben párolt fűszeres vajhal filé, curry mártással; Borjúkaraj illatos vadgomba raguval, céklapürével és sáfrányos vajretekkel valamint Almás pite, ahogy az Elnök tudja. A menüsort a Bocuse d'Or Selection Hungary vasárnap és hétfőn megrendezésre kerülő döntőjébe jutott nyolc séf, Hajdú Zoltán, Kiripolszki István, Kiss Gergely, Kiss Krisztián, Kostyál Gábor, Lenkei Tamás, Mező Gábor, Volenter István, valamint az Akadémia elnöke, Kreil Vilmos készítették. A konyhafőnökök tiszteletbeli supervisor-a Buday Péter mesterszakács volt.
A rendezvényen a Taverna Vendéglátóipari iskola diákjai szolgálták fel - hibátlanul. Támogaóként állt a rendezvény mellé: a Metro, a Zwack, a Progast, és a Sofitel.
A jótékonysági vagyora során 5.250.000 forinttal, valamint további 4.000.000 forint egyéni adománnyal gyarapodott a Baptista Szeretetszolgálat Haiti missziójának számlája. Értesüléseink szerint az összeget a "Reménység Háza Árvaotthon" újjáépítésére használják fel.