Tapasztalt csapattal nyitott az Abacus

A 17-én megnyitott herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel komoly szakmai múltú csapattal kezdte meg működését.

A szálloda igazgatója és a hotelt üzemeltető Abacus Hospitality Services Kft. ügyvezető igazgatója és 25 %-ban tulajdonosa Selmeczi Vilmos. A szakember 23 éve dolgozik a szálloda és vendéglátóiparban. Munkahelyei voltak többek között a Duna-Intercontinental, az Atrium Hyatt Budapest, valamint a nevéhez fűződik a Waldorf-Catering megalapítása is.

A szálloda értékesítési igazgatója Kárpáti Zoltán. 2007-ben az „Év szállodása” címmel büszkélkedhető szakember 8 éve a szállodaiparban dolgozik vezetőként. Előbb az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotelben, majd a Hotel Lycium**** dolgozott értékesítési igazgatóként, majd 2008-ban Tokajhegyalján az Andrássy Kúria Hotel**** Wine & Spa szállodaigazgatójaként volt jelen a piaci bevezetésnél. Az Abacus Business & Wellness Hotelben értékesítési vezetőként 2008 óta áll helyt.

Az F&B részleget Tietze Péter vezeti. A szakember 21 éve dolgozik a szállodaiparban, 4 éve F&B szektorvezető. Referenciái között olyan hotelek találhatók meg, mint a Kempinski és a Sofitel. Az Abacus Hotelhez csatlakozott szakember feladat az újonnan nyílt hotel teljes F&B részlegének megtervezése, kialakítása, bevezetése és folyamatos működtetése.

A ház éttermének chéfje, Segál Viktor a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legismertebb alakja, a fúziós konyha itthoni nagykövete. Tudását multinacionális szállodaláncok közel-keleti és európai, öt- és hatcsillagos hoteljeinek konyháiban sajátította el.

A ház kommunikációs vezetője Beer Júlia. A PR szakember 8 éve végez integrált-kommunikációs tanácsadást. A Pressinform Public Relations Kft és a BBl Lapkiadó Kft. ügyvezetői teendőe mellett látja el a hotel marketingkommunikációs feladatait 2009. február óta. 


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.