Tapasztalt csapattal nyitott az Abacus

A 17-én megnyitott herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel komoly szakmai múltú csapattal kezdte meg működését.

A szálloda igazgatója és a hotelt üzemeltető Abacus Hospitality Services Kft. ügyvezető igazgatója és 25 %-ban tulajdonosa Selmeczi Vilmos. A szakember 23 éve dolgozik a szálloda és vendéglátóiparban. Munkahelyei voltak többek között a Duna-Intercontinental, az Atrium Hyatt Budapest, valamint a nevéhez fűződik a Waldorf-Catering megalapítása is.

A szálloda értékesítési igazgatója Kárpáti Zoltán. 2007-ben az „Év szállodása” címmel büszkélkedhető szakember 8 éve a szállodaiparban dolgozik vezetőként. Előbb az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotelben, majd a Hotel Lycium**** dolgozott értékesítési igazgatóként, majd 2008-ban Tokajhegyalján az Andrássy Kúria Hotel**** Wine & Spa szállodaigazgatójaként volt jelen a piaci bevezetésnél. Az Abacus Business & Wellness Hotelben értékesítési vezetőként 2008 óta áll helyt.

Az F&B részleget Tietze Péter vezeti. A szakember 21 éve dolgozik a szállodaiparban, 4 éve F&B szektorvezető. Referenciái között olyan hotelek találhatók meg, mint a Kempinski és a Sofitel. Az Abacus Hotelhez csatlakozott szakember feladat az újonnan nyílt hotel teljes F&B részlegének megtervezése, kialakítása, bevezetése és folyamatos működtetése.

A ház éttermének chéfje, Segál Viktor a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legismertebb alakja, a fúziós konyha itthoni nagykövete. Tudását multinacionális szállodaláncok közel-keleti és európai, öt- és hatcsillagos hoteljeinek konyháiban sajátította el.

A ház kommunikációs vezetője Beer Júlia. A PR szakember 8 éve végez integrált-kommunikációs tanácsadást. A Pressinform Public Relations Kft és a BBl Lapkiadó Kft. ügyvezetői teendőe mellett látja el a hotel marketingkommunikációs feladatait 2009. február óta. 


Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.