Tapasztalt csapattal nyitott az Abacus

A 17-én megnyitott herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel komoly szakmai múltú csapattal kezdte meg működését.

A szálloda igazgatója és a hotelt üzemeltető Abacus Hospitality Services Kft. ügyvezető igazgatója és 25 %-ban tulajdonosa Selmeczi Vilmos. A szakember 23 éve dolgozik a szálloda és vendéglátóiparban. Munkahelyei voltak többek között a Duna-Intercontinental, az Atrium Hyatt Budapest, valamint a nevéhez fűződik a Waldorf-Catering megalapítása is.

A szálloda értékesítési igazgatója Kárpáti Zoltán. 2007-ben az „Év szállodása” címmel büszkélkedhető szakember 8 éve a szállodaiparban dolgozik vezetőként. Előbb az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotelben, majd a Hotel Lycium**** dolgozott értékesítési igazgatóként, majd 2008-ban Tokajhegyalján az Andrássy Kúria Hotel**** Wine & Spa szállodaigazgatójaként volt jelen a piaci bevezetésnél. Az Abacus Business & Wellness Hotelben értékesítési vezetőként 2008 óta áll helyt.

Az F&B részleget Tietze Péter vezeti. A szakember 21 éve dolgozik a szállodaiparban, 4 éve F&B szektorvezető. Referenciái között olyan hotelek találhatók meg, mint a Kempinski és a Sofitel. Az Abacus Hotelhez csatlakozott szakember feladat az újonnan nyílt hotel teljes F&B részlegének megtervezése, kialakítása, bevezetése és folyamatos működtetése.

A ház éttermének chéfje, Segál Viktor a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legismertebb alakja, a fúziós konyha itthoni nagykövete. Tudását multinacionális szállodaláncok közel-keleti és európai, öt- és hatcsillagos hoteljeinek konyháiban sajátította el.

A ház kommunikációs vezetője Beer Júlia. A PR szakember 8 éve végez integrált-kommunikációs tanácsadást. A Pressinform Public Relations Kft és a BBl Lapkiadó Kft. ügyvezetői teendőe mellett látja el a hotel marketingkommunikációs feladatait 2009. február óta. 


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.