Tán épp emiatt tértek vissza e szép hagyományhoz, és vezették be a főváros ötcsillagos házai közt elsőként a Hotel Sofitelben, hogy a vasárnapi brunchot mostantól „Market brunch”-nak nevezik – és valóban a piacok hangulatát hozzák vissza a ház utcai kapcsolattal is rendelkező Paris Budapest éttermének látványkonyháján, Jeremy Cayron birodalmában.
Van itt minden, ami egy piacra járónak kedves lehet: exkluzív és bőséges kínálat előételnek kínált salátákból, lazac vagy bélszíntartár elkészítéséhez hozzávalók, levesek különféle betétvariációkkal, húsfélék a tengeri halaktól kezdve a szárnyasokon át a vörös húsokig köretlehetőségek szinte végtelen variációjával, valamint hazai és igazi franciás desszertek. A lényeg – és a más házaknál kínált brunch-okhoz képest alapvető különbség -, hogy a vendég tulajdonképpen saját ízlése, ötlete és kreativitása alapján állíthatja össze vasárnapi ebédjét, az előételtől kezdve a desszertig vagy az utána felszolgált sajtig bezárólag. Nincsenek választható komplett fogások, hanem valóban szabad a vásár!
Természetesen nem kell húst sütögetnie a vendég, a tartárt sem ő keveri be, és a palacsintasütőt sem kell előhalásznia a konyhán. Ő csupán kitalálja, aznap éppen mit kíván, és akár egy terülj, terülj asztalkámnál: hamarosan elékerül a választott, és sajátmaga által összeállított fogás. Bár még csak szeptemberben debütált, azonban az új brunch-ötlet jelentősen kiszélesítette a vendégkört a háznál: jelentősen nőtt a fiatal korosztály, vidám baráti társaságok látogatnak vasárnaponként a Sofitelbe a korábbi, alapvetően családos vendégkör mellett. Úgy látszik, piacra járni ma nagy divat. Főleg, ha még főzni sem kell a vásárlás után...