Vasárnap vásárnap a Sofitelnél

A vasárnap eredeti jelentése a vásárnappal függ össze, sőt korábban a hét első napjaként tartották számon, ahogy ez ma sincs másként sok helyütt a világ számos országában. 

Tán épp emiatt tértek vissza e szép hagyományhoz, és vezették be a főváros ötcsillagos házai közt elsőként a Hotel Sofitelben, hogy a vasárnapi brunchot mostantól „Market brunch”-nak nevezik – és valóban a piacok hangulatát hozzák vissza a ház utcai kapcsolattal is rendelkező Paris Budapest éttermének látványkonyháján, Jeremy Cayron birodalmában.

Van itt minden, ami egy piacra járónak kedves lehet: exkluzív és bőséges kínálat előételnek kínált salátákból, lazac vagy bélszíntartár elkészítéséhez hozzávalók, levesek különféle betétvariációkkal, húsfélék a tengeri halaktól kezdve a szárnyasokon át a vörös húsokig köretlehetőségek szinte végtelen variációjával, valamint hazai és igazi franciás desszertek. A lényeg – és a más házaknál kínált brunch-okhoz képest alapvető különbség -, hogy a vendég tulajdonképpen saját ízlése, ötlete és kreativitása alapján állíthatja össze vasárnapi ebédjét, az előételtől kezdve a desszertig vagy az utána felszolgált sajtig bezárólag. Nincsenek választható komplett fogások, hanem valóban szabad a vásár!

Természetesen nem kell húst sütögetnie a vendég, a tartárt sem ő keveri be, és a palacsintasütőt sem kell előhalásznia a konyhán. Ő csupán kitalálja, aznap éppen mit kíván, és akár egy terülj, terülj asztalkámnál: hamarosan elékerül a választott, és sajátmaga által összeállított fogás. Bár még csak szeptemberben debütált, azonban az új brunch-ötlet jelentősen kiszélesítette a vendégkört a háznál: jelentősen nőtt a fiatal korosztály, vidám baráti társaságok látogatnak vasárnaponként a Sofitelbe a korábbi, alapvetően családos vendégkör mellett. Úgy látszik, piacra járni ma nagy divat. Főleg, ha még főzni sem kell a vásárlás után... 


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.