Vasárnap vásárnap a Sofitelnél

A vasárnap eredeti jelentése a vásárnappal függ össze, sőt korábban a hét első napjaként tartották számon, ahogy ez ma sincs másként sok helyütt a világ számos országában. 

Tán épp emiatt tértek vissza e szép hagyományhoz, és vezették be a főváros ötcsillagos házai közt elsőként a Hotel Sofitelben, hogy a vasárnapi brunchot mostantól „Market brunch”-nak nevezik – és valóban a piacok hangulatát hozzák vissza a ház utcai kapcsolattal is rendelkező Paris Budapest éttermének látványkonyháján, Jeremy Cayron birodalmában.

Van itt minden, ami egy piacra járónak kedves lehet: exkluzív és bőséges kínálat előételnek kínált salátákból, lazac vagy bélszíntartár elkészítéséhez hozzávalók, levesek különféle betétvariációkkal, húsfélék a tengeri halaktól kezdve a szárnyasokon át a vörös húsokig köretlehetőségek szinte végtelen variációjával, valamint hazai és igazi franciás desszertek. A lényeg – és a más házaknál kínált brunch-okhoz képest alapvető különbség -, hogy a vendég tulajdonképpen saját ízlése, ötlete és kreativitása alapján állíthatja össze vasárnapi ebédjét, az előételtől kezdve a desszertig vagy az utána felszolgált sajtig bezárólag. Nincsenek választható komplett fogások, hanem valóban szabad a vásár!

Természetesen nem kell húst sütögetnie a vendég, a tartárt sem ő keveri be, és a palacsintasütőt sem kell előhalásznia a konyhán. Ő csupán kitalálja, aznap éppen mit kíván, és akár egy terülj, terülj asztalkámnál: hamarosan elékerül a választott, és sajátmaga által összeállított fogás. Bár még csak szeptemberben debütált, azonban az új brunch-ötlet jelentősen kiszélesítette a vendégkört a háznál: jelentősen nőtt a fiatal korosztály, vidám baráti társaságok látogatnak vasárnaponként a Sofitelbe a korábbi, alapvetően családos vendégkör mellett. Úgy látszik, piacra járni ma nagy divat. Főleg, ha még főzni sem kell a vásárlás után... 


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.