Vasárnap vásárnap a Sofitelnél

A vasárnap eredeti jelentése a vásárnappal függ össze, sőt korábban a hét első napjaként tartották számon, ahogy ez ma sincs másként sok helyütt a világ számos országában. 

Tán épp emiatt tértek vissza e szép hagyományhoz, és vezették be a főváros ötcsillagos házai közt elsőként a Hotel Sofitelben, hogy a vasárnapi brunchot mostantól „Market brunch”-nak nevezik – és valóban a piacok hangulatát hozzák vissza a ház utcai kapcsolattal is rendelkező Paris Budapest éttermének látványkonyháján, Jeremy Cayron birodalmában.

Van itt minden, ami egy piacra járónak kedves lehet: exkluzív és bőséges kínálat előételnek kínált salátákból, lazac vagy bélszíntartár elkészítéséhez hozzávalók, levesek különféle betétvariációkkal, húsfélék a tengeri halaktól kezdve a szárnyasokon át a vörös húsokig köretlehetőségek szinte végtelen variációjával, valamint hazai és igazi franciás desszertek. A lényeg – és a más házaknál kínált brunch-okhoz képest alapvető különbség -, hogy a vendég tulajdonképpen saját ízlése, ötlete és kreativitása alapján állíthatja össze vasárnapi ebédjét, az előételtől kezdve a desszertig vagy az utána felszolgált sajtig bezárólag. Nincsenek választható komplett fogások, hanem valóban szabad a vásár!

Természetesen nem kell húst sütögetnie a vendég, a tartárt sem ő keveri be, és a palacsintasütőt sem kell előhalásznia a konyhán. Ő csupán kitalálja, aznap éppen mit kíván, és akár egy terülj, terülj asztalkámnál: hamarosan elékerül a választott, és sajátmaga által összeállított fogás. Bár még csak szeptemberben debütált, azonban az új brunch-ötlet jelentősen kiszélesítette a vendégkört a háznál: jelentősen nőtt a fiatal korosztály, vidám baráti társaságok látogatnak vasárnaponként a Sofitelbe a korábbi, alapvetően családos vendégkör mellett. Úgy látszik, piacra járni ma nagy divat. Főleg, ha még főzni sem kell a vásárlás után... 


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.