Megvannak a legújabb zöld szállodák

A Magyar Szállodaszövetség múlt héten tartott tavaszi tagértekezletén kihirdette a "Zöld Szálloda 2009-2010" pályázat eredményeit.

Lánchoz tartozó szállodák:

I. Danubius Hotel Flamenco - Budapest
II. Novotel Budapest Congress- Budapest
III. Hunguest Hotel Galya - Galyatető

Független szállodák:

I. CEU Hotel - Budapest
II. Andrássy Hotel - Budapest
III. Ramada Hotel & Resort Lake Balaton - Balatonalmádi

A "Zöld Szálloda 2009-2010" cím viselésére jogosult összes hotel listája:

Best Western Hotel Hungária (Danubius) - Budapest

Budapest Szálloda (Danubius) - Budapest

Radisson SAS Béke Hotel (Danubius) - Budapest

Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel - Kecskemét

Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda - Hajdúszoboszló

Sopron Hotel - Sopron

Hunguest Hotel Béke - Hajdúszoboszló

Hunguest Hotel Flóra - Eger

Hunguest Hotel Forrás - Szeged

Hunguest Hotel Palota - Lillafüred

Hunguest Hotel Pelion - Tapolca

Ibis Budapest Aero - Budapest

Ibis Budapest Centrum - Budapest

Ibis Budapest Emke - Budapest

Ibis Budapest Heroes Square - Budapest

Ibis Budapest Váci út - Budapest

Kolping Hotel Spa & Family Resort -Alsópáhok

Mercure Budapest Buda - Budapest

Mercure Budapest City Center - Budapest

Mercure Budapest Duna - Budapest

Mercure Budapest Korona - Budapest

Mercure Budapest Metropol - Budapest

Mercure Budapest Museum - Budapest

Novotel - Szeged

Novotel - Székesfehérvár

Novotel Budapest Centrum - Budapest

Novotel Budapest Danube- Budapest

Orchidea Hotel - Lipót

Öko-Park Panzió és Kemping - Eger-Szarvaskő

Park Inn - Sárvár

Sofitel - Budapest


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.