Francia sztárséf a Sofitel konyháján

Mindenki kap egy hófehér kötényt, aztán irány a Hotel Sofitel konyhája, ahová immár harmadik alkalommal engedik be a meghívott vendégeket, hiszen ismét – ezúttal szeptember 9-én – itt rendezik a „Nyitott konyha” elnevezésű, sikeres programot. 

Szerencsére nem mi, a vendégek forgatjuk a fakanalat a tűzhelyeknél, hanem a hotel profi szakácsai, azonban néha ők is abbahagyják a sütést, főzést, tálalást, hiszen nem akármilyen vendégséf tart ezen az estén velük: Cyrill Haberland, a Chancelade-ban működő, egy Michelin-csillagos Chateau des Reynats-i étterem executive chefje is a pesti ötcsillagos ház konyháján csillogtatja tudását.

Haberland mester sült kacsamellet készít szamócás morzsában, amihez szuvidolt rebarbarát is tesz, valamint zöld ánizst a tetejére – a friss íz, zamat miatt, magyarázza. Amint azt igencsak kellemes eseményen szintén résztvevő Roland Galaraghue, Franciaország budapesti nagykövete a főzést megelőzően megjegyzi a magyarok és a franciák abban közösek, hogy szeretnek főzni és jókat enni.

Közben a francia topséf keze jár, mint a motolla, ördögi ügyességgel, pillanatok alatt készíti el a különleges ínyencséget, amit friss eperrel, rebarbarával, zöld ánizzsal díszít. Egyébként ugyanezt a fogást másnap, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tanulóinak is bemutatja, ahol a diákok a nouvelle cuisine legújabb technológiájával, stílusával és módszereivel ismerkednek a néhány napig nálunk, Magyarországon vendégeskedő francia topséf közreműködésével.

Forrás: Vendég & Hotel


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.