Francia sztárséf a Sofitel konyháján

Mindenki kap egy hófehér kötényt, aztán irány a Hotel Sofitel konyhája, ahová immár harmadik alkalommal engedik be a meghívott vendégeket, hiszen ismét – ezúttal szeptember 9-én – itt rendezik a „Nyitott konyha” elnevezésű, sikeres programot. 

Szerencsére nem mi, a vendégek forgatjuk a fakanalat a tűzhelyeknél, hanem a hotel profi szakácsai, azonban néha ők is abbahagyják a sütést, főzést, tálalást, hiszen nem akármilyen vendégséf tart ezen az estén velük: Cyrill Haberland, a Chancelade-ban működő, egy Michelin-csillagos Chateau des Reynats-i étterem executive chefje is a pesti ötcsillagos ház konyháján csillogtatja tudását.

Haberland mester sült kacsamellet készít szamócás morzsában, amihez szuvidolt rebarbarát is tesz, valamint zöld ánizst a tetejére – a friss íz, zamat miatt, magyarázza. Amint azt igencsak kellemes eseményen szintén résztvevő Roland Galaraghue, Franciaország budapesti nagykövete a főzést megelőzően megjegyzi a magyarok és a franciák abban közösek, hogy szeretnek főzni és jókat enni.

Közben a francia topséf keze jár, mint a motolla, ördögi ügyességgel, pillanatok alatt készíti el a különleges ínyencséget, amit friss eperrel, rebarbarával, zöld ánizzsal díszít. Egyébként ugyanezt a fogást másnap, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tanulóinak is bemutatja, ahol a diákok a nouvelle cuisine legújabb technológiájával, stílusával és módszereivel ismerkednek a néhány napig nálunk, Magyarországon vendégeskedő francia topséf közreműködésével.

Forrás: Vendég & Hotel


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.