Francia sztárséf a Sofitel konyháján

Mindenki kap egy hófehér kötényt, aztán irány a Hotel Sofitel konyhája, ahová immár harmadik alkalommal engedik be a meghívott vendégeket, hiszen ismét – ezúttal szeptember 9-én – itt rendezik a „Nyitott konyha” elnevezésű, sikeres programot. 

Szerencsére nem mi, a vendégek forgatjuk a fakanalat a tűzhelyeknél, hanem a hotel profi szakácsai, azonban néha ők is abbahagyják a sütést, főzést, tálalást, hiszen nem akármilyen vendégséf tart ezen az estén velük: Cyrill Haberland, a Chancelade-ban működő, egy Michelin-csillagos Chateau des Reynats-i étterem executive chefje is a pesti ötcsillagos ház konyháján csillogtatja tudását.

Haberland mester sült kacsamellet készít szamócás morzsában, amihez szuvidolt rebarbarát is tesz, valamint zöld ánizst a tetejére – a friss íz, zamat miatt, magyarázza. Amint azt igencsak kellemes eseményen szintén résztvevő Roland Galaraghue, Franciaország budapesti nagykövete a főzést megelőzően megjegyzi a magyarok és a franciák abban közösek, hogy szeretnek főzni és jókat enni.

Közben a francia topséf keze jár, mint a motolla, ördögi ügyességgel, pillanatok alatt készíti el a különleges ínyencséget, amit friss eperrel, rebarbarával, zöld ánizzsal díszít. Egyébként ugyanezt a fogást másnap, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tanulóinak is bemutatja, ahol a diákok a nouvelle cuisine legújabb technológiájával, stílusával és módszereivel ismerkednek a néhány napig nálunk, Magyarországon vendégeskedő francia topséf közreműködésével.

Forrás: Vendég & Hotel


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.