Francia sztárséf a Sofitel konyháján

Mindenki kap egy hófehér kötényt, aztán irány a Hotel Sofitel konyhája, ahová immár harmadik alkalommal engedik be a meghívott vendégeket, hiszen ismét – ezúttal szeptember 9-én – itt rendezik a „Nyitott konyha” elnevezésű, sikeres programot. 

Szerencsére nem mi, a vendégek forgatjuk a fakanalat a tűzhelyeknél, hanem a hotel profi szakácsai, azonban néha ők is abbahagyják a sütést, főzést, tálalást, hiszen nem akármilyen vendégséf tart ezen az estén velük: Cyrill Haberland, a Chancelade-ban működő, egy Michelin-csillagos Chateau des Reynats-i étterem executive chefje is a pesti ötcsillagos ház konyháján csillogtatja tudását.

Haberland mester sült kacsamellet készít szamócás morzsában, amihez szuvidolt rebarbarát is tesz, valamint zöld ánizst a tetejére – a friss íz, zamat miatt, magyarázza. Amint azt igencsak kellemes eseményen szintén résztvevő Roland Galaraghue, Franciaország budapesti nagykövete a főzést megelőzően megjegyzi a magyarok és a franciák abban közösek, hogy szeretnek főzni és jókat enni.

Közben a francia topséf keze jár, mint a motolla, ördögi ügyességgel, pillanatok alatt készíti el a különleges ínyencséget, amit friss eperrel, rebarbarával, zöld ánizzsal díszít. Egyébként ugyanezt a fogást másnap, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tanulóinak is bemutatja, ahol a diákok a nouvelle cuisine legújabb technológiájával, stílusával és módszereivel ismerkednek a néhány napig nálunk, Magyarországon vendégeskedő francia topséf közreműködésével.

Forrás: Vendég & Hotel


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.