Isabelle Budapesten kezd, majd a főváros környéki borászatokba látogat. Ezután a Tokaji borvidék következik, ahol a legendás “királyok bora, a borok királya” mondás XIV Lajost idézi. A sorozat felfedezi az ország történelmét, egyedi tájait, kultúráját, az embereket és a borkészítés hagyományát, emllett megmutatja az ország borászatainak utóbbi években tapasztalt újjászületését. A Travel Channel vezérigazgatója, Richard Wolfe így nyilatkozott az új sorozattal kapcsolatban: “A Travel Channel gyorsan bővül Magyarországon, Romániában és Bulgáriában. Örömmel ragadjuk meg az alkalmat, hogy megosszuk a többi európai, afrikai és közel-keleti ország nézőivel tapasztalatainkat az itteni borgazdaság dinamizmusáról.” A sorozatot szeptemberben és októberben forgatják, bemutatója pedig 2009 elején lesz. (www.egriborasz.hu)
Új sorozatot forgat hazánkban a Travel Channel
„Borutazásokat” mutat be legújabb sorozatában a Travel Channel, amelyben a csatorna borszakértője, Isabelle Legeron mutatja be a világ néhány kiemelkedő borvidékét és kiváló borászát.
Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús
A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott
Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása
A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli
Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval
Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában
A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja
Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán
Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.