A világbajnok észak-amerikai séfválogatott Budapesten

A világ legjobb séfjei látogattak el a Symbol Budapestbe. A 2007-es bangkoki világbajnokságot nyert észak-amerikai csapat látogatásának apropója az a kétnapos rendezvénysorozat volt, amely során a hétfogásos, győztes menüt szolgálták fel az odalátogatóknak.

Október 15-én és 16-án tette tiszteletét a Symbol Budapest gasztronómiai komplexumban az a tizennégy séf, akiket 2007 februárjában, Bangkokban a világ legjobb chéfjeinek választottak. „Az este további különlegessége a híres szakácsok mellett, hogy minden egyes fogást egy különleges magyar bor kísér a Symbol 220 éves pinceéttermének kínálatából, természetesen a termelő jelenlétében, aki a kiváló ízek mellett a bor készítésének minden részletével megismerteti a vendégeket. Az ízek szerelmeseinek lehetősége lesz találkozni hét világhírű magyar borásszal is, akik ez alkalommal a legjobb ételekhez ajánlhatják legjobb boraikat.” – nyilatkozta Barna Katalin, a Symbol Budapest munkatársa. A séfválogatott tagjai közül többen is sikeres éttermet üzemeltetnek, és a világbajnoki díjon felül számtalan elismerést tudhatnak magukénak. Főztjüket olyan hírességek élvezhették, mint Erzsébet királynő, vagy akár Bill Clinton. Talán ezek után nem is meglepő, hogy a rendezvény első estéjén a résztvevők maximális számát 150 főben korlátozzák, és egyéni regisztrációra nem is volt lehetőség. Az asztalokat kizárólag cégek számára értékesítették, egészen borsos áron – egy 12 fős asztalért 1 millió forint körüli összeget kell fizetnie annak a cégnek, aki partnereit vagy üzletfeleit ilyen élménnyel szerette volna megajándékozni. A Symbol tulajdonosa, Barna Sándor minderről így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a Symbol Budapest adhat otthont egy ilyen nagyszabású és különleges vacsorának! Magyarországon is dolgoznak nagyon jó séfek, az ő fejlődésüket is szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy meghívjuk a világbajnok-csapatot, ezzel is hozzájárulva a hazai gasztronómiai élet felpezsdítéséhez.”

A menüsor október 15-én, a Bajnokok vacsoráján:

 

 

Aperitive:

Törley Francois President Rose Brut 2004

 

Maritimes homársaláta, kesudiós-vörösáfonyás vinegrettel

Gere Rosé 2008

 

Kukorica és Poblano Chowder, ropogós malacdagadóval, sült zsályával

Vylyan Pinot Noir 2006

 

Eszpresszóval illatosított kacsamell, édes burgonyával,

„Oaxaca-Style Mole Rojo” capuccino-buborékkal

Bock Ermitage 2007

 

Tequila Lime Granita, Szechuan Buds levelekkel

 

Erdei gombákba göngyölt szarvasbélszín, szarvasgombás burgonyahabbal, karamellizált Chippolinnal, spárgával és sült céklaszósszal

Malatinszky Szűretlen Cabernet Franc 2007

 

Quebec márványsajt Quenelles, portói zselével és körtebruleevel

Szeremley Szürkebarát félédes

 

Csokoládé, rombolás juharos karamellszósszal

Disznókő Tokaji 5 puttonyos aszú

 
 

 




Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.