A világbajnok észak-amerikai séfválogatott Budapesten

A világ legjobb séfjei látogattak el a Symbol Budapestbe. A 2007-es bangkoki világbajnokságot nyert észak-amerikai csapat látogatásának apropója az a kétnapos rendezvénysorozat volt, amely során a hétfogásos, győztes menüt szolgálták fel az odalátogatóknak.

Október 15-én és 16-án tette tiszteletét a Symbol Budapest gasztronómiai komplexumban az a tizennégy séf, akiket 2007 februárjában, Bangkokban a világ legjobb chéfjeinek választottak. „Az este további különlegessége a híres szakácsok mellett, hogy minden egyes fogást egy különleges magyar bor kísér a Symbol 220 éves pinceéttermének kínálatából, természetesen a termelő jelenlétében, aki a kiváló ízek mellett a bor készítésének minden részletével megismerteti a vendégeket. Az ízek szerelmeseinek lehetősége lesz találkozni hét világhírű magyar borásszal is, akik ez alkalommal a legjobb ételekhez ajánlhatják legjobb boraikat.” – nyilatkozta Barna Katalin, a Symbol Budapest munkatársa. A séfválogatott tagjai közül többen is sikeres éttermet üzemeltetnek, és a világbajnoki díjon felül számtalan elismerést tudhatnak magukénak. Főztjüket olyan hírességek élvezhették, mint Erzsébet királynő, vagy akár Bill Clinton. Talán ezek után nem is meglepő, hogy a rendezvény első estéjén a résztvevők maximális számát 150 főben korlátozzák, és egyéni regisztrációra nem is volt lehetőség. Az asztalokat kizárólag cégek számára értékesítették, egészen borsos áron – egy 12 fős asztalért 1 millió forint körüli összeget kell fizetnie annak a cégnek, aki partnereit vagy üzletfeleit ilyen élménnyel szerette volna megajándékozni. A Symbol tulajdonosa, Barna Sándor minderről így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a Symbol Budapest adhat otthont egy ilyen nagyszabású és különleges vacsorának! Magyarországon is dolgoznak nagyon jó séfek, az ő fejlődésüket is szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy meghívjuk a világbajnok-csapatot, ezzel is hozzájárulva a hazai gasztronómiai élet felpezsdítéséhez.”

A menüsor október 15-én, a Bajnokok vacsoráján:

 

 

Aperitive:

Törley Francois President Rose Brut 2004

 

Maritimes homársaláta, kesudiós-vörösáfonyás vinegrettel

Gere Rosé 2008

 

Kukorica és Poblano Chowder, ropogós malacdagadóval, sült zsályával

Vylyan Pinot Noir 2006

 

Eszpresszóval illatosított kacsamell, édes burgonyával,

„Oaxaca-Style Mole Rojo” capuccino-buborékkal

Bock Ermitage 2007

 

Tequila Lime Granita, Szechuan Buds levelekkel

 

Erdei gombákba göngyölt szarvasbélszín, szarvasgombás burgonyahabbal, karamellizált Chippolinnal, spárgával és sült céklaszósszal

Malatinszky Szűretlen Cabernet Franc 2007

 

Quebec márványsajt Quenelles, portói zselével és körtebruleevel

Szeremley Szürkebarát félédes

 

Csokoládé, rombolás juharos karamellszósszal

Disznókő Tokaji 5 puttonyos aszú

 
 

 




Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.