A világbajnok észak-amerikai séfválogatott Budapesten

A világ legjobb séfjei látogattak el a Symbol Budapestbe. A 2007-es bangkoki világbajnokságot nyert észak-amerikai csapat látogatásának apropója az a kétnapos rendezvénysorozat volt, amely során a hétfogásos, győztes menüt szolgálták fel az odalátogatóknak.

Október 15-én és 16-án tette tiszteletét a Symbol Budapest gasztronómiai komplexumban az a tizennégy séf, akiket 2007 februárjában, Bangkokban a világ legjobb chéfjeinek választottak. „Az este további különlegessége a híres szakácsok mellett, hogy minden egyes fogást egy különleges magyar bor kísér a Symbol 220 éves pinceéttermének kínálatából, természetesen a termelő jelenlétében, aki a kiváló ízek mellett a bor készítésének minden részletével megismerteti a vendégeket. Az ízek szerelmeseinek lehetősége lesz találkozni hét világhírű magyar borásszal is, akik ez alkalommal a legjobb ételekhez ajánlhatják legjobb boraikat.” – nyilatkozta Barna Katalin, a Symbol Budapest munkatársa. A séfválogatott tagjai közül többen is sikeres éttermet üzemeltetnek, és a világbajnoki díjon felül számtalan elismerést tudhatnak magukénak. Főztjüket olyan hírességek élvezhették, mint Erzsébet királynő, vagy akár Bill Clinton. Talán ezek után nem is meglepő, hogy a rendezvény első estéjén a résztvevők maximális számát 150 főben korlátozzák, és egyéni regisztrációra nem is volt lehetőség. Az asztalokat kizárólag cégek számára értékesítették, egészen borsos áron – egy 12 fős asztalért 1 millió forint körüli összeget kell fizetnie annak a cégnek, aki partnereit vagy üzletfeleit ilyen élménnyel szerette volna megajándékozni. A Symbol tulajdonosa, Barna Sándor minderről így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a Symbol Budapest adhat otthont egy ilyen nagyszabású és különleges vacsorának! Magyarországon is dolgoznak nagyon jó séfek, az ő fejlődésüket is szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy meghívjuk a világbajnok-csapatot, ezzel is hozzájárulva a hazai gasztronómiai élet felpezsdítéséhez.”

A menüsor október 15-én, a Bajnokok vacsoráján:

 

 

Aperitive:

Törley Francois President Rose Brut 2004

 

Maritimes homársaláta, kesudiós-vörösáfonyás vinegrettel

Gere Rosé 2008

 

Kukorica és Poblano Chowder, ropogós malacdagadóval, sült zsályával

Vylyan Pinot Noir 2006

 

Eszpresszóval illatosított kacsamell, édes burgonyával,

„Oaxaca-Style Mole Rojo” capuccino-buborékkal

Bock Ermitage 2007

 

Tequila Lime Granita, Szechuan Buds levelekkel

 

Erdei gombákba göngyölt szarvasbélszín, szarvasgombás burgonyahabbal, karamellizált Chippolinnal, spárgával és sült céklaszósszal

Malatinszky Szűretlen Cabernet Franc 2007

 

Quebec márványsajt Quenelles, portói zselével és körtebruleevel

Szeremley Szürkebarát félédes

 

Csokoládé, rombolás juharos karamellszósszal

Disznókő Tokaji 5 puttonyos aszú

 
 

 




Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.