A világbajnok észak-amerikai séfválogatott Budapesten

A világ legjobb séfjei látogattak el a Symbol Budapestbe. A 2007-es bangkoki világbajnokságot nyert észak-amerikai csapat látogatásának apropója az a kétnapos rendezvénysorozat volt, amely során a hétfogásos, győztes menüt szolgálták fel az odalátogatóknak.

Október 15-én és 16-án tette tiszteletét a Symbol Budapest gasztronómiai komplexumban az a tizennégy séf, akiket 2007 februárjában, Bangkokban a világ legjobb chéfjeinek választottak. „Az este további különlegessége a híres szakácsok mellett, hogy minden egyes fogást egy különleges magyar bor kísér a Symbol 220 éves pinceéttermének kínálatából, természetesen a termelő jelenlétében, aki a kiváló ízek mellett a bor készítésének minden részletével megismerteti a vendégeket. Az ízek szerelmeseinek lehetősége lesz találkozni hét világhírű magyar borásszal is, akik ez alkalommal a legjobb ételekhez ajánlhatják legjobb boraikat.” – nyilatkozta Barna Katalin, a Symbol Budapest munkatársa. A séfválogatott tagjai közül többen is sikeres éttermet üzemeltetnek, és a világbajnoki díjon felül számtalan elismerést tudhatnak magukénak. Főztjüket olyan hírességek élvezhették, mint Erzsébet királynő, vagy akár Bill Clinton. Talán ezek után nem is meglepő, hogy a rendezvény első estéjén a résztvevők maximális számát 150 főben korlátozzák, és egyéni regisztrációra nem is volt lehetőség. Az asztalokat kizárólag cégek számára értékesítették, egészen borsos áron – egy 12 fős asztalért 1 millió forint körüli összeget kell fizetnie annak a cégnek, aki partnereit vagy üzletfeleit ilyen élménnyel szerette volna megajándékozni. A Symbol tulajdonosa, Barna Sándor minderről így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a Symbol Budapest adhat otthont egy ilyen nagyszabású és különleges vacsorának! Magyarországon is dolgoznak nagyon jó séfek, az ő fejlődésüket is szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy meghívjuk a világbajnok-csapatot, ezzel is hozzájárulva a hazai gasztronómiai élet felpezsdítéséhez.”

A menüsor október 15-én, a Bajnokok vacsoráján:

 

 

Aperitive:

Törley Francois President Rose Brut 2004

 

Maritimes homársaláta, kesudiós-vörösáfonyás vinegrettel

Gere Rosé 2008

 

Kukorica és Poblano Chowder, ropogós malacdagadóval, sült zsályával

Vylyan Pinot Noir 2006

 

Eszpresszóval illatosított kacsamell, édes burgonyával,

„Oaxaca-Style Mole Rojo” capuccino-buborékkal

Bock Ermitage 2007

 

Tequila Lime Granita, Szechuan Buds levelekkel

 

Erdei gombákba göngyölt szarvasbélszín, szarvasgombás burgonyahabbal, karamellizált Chippolinnal, spárgával és sült céklaszósszal

Malatinszky Szűretlen Cabernet Franc 2007

 

Quebec márványsajt Quenelles, portói zselével és körtebruleevel

Szeremley Szürkebarát félédes

 

Csokoládé, rombolás juharos karamellszósszal

Disznókő Tokaji 5 puttonyos aszú

 
 

 




Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.