Koncertek az Ős Kajánban

Pascal Leeman, a tolcsvai Ős Kaján Étterem tulajdonosa, egyben konyhafőnöke szereti a zenét. Nem véletlen, hogy immár több, mint tíz éve rendszeresen befogad egy-két Zempléni Fesztiválhoz tartozó rendezvényt.

Kertjében – amely egyben gasztronómiai zarándokhely – jól megfértek a dzsessz és etno-koncertek, az avantgárd performanszok, és a kulináris élvezetek. A nemzetközi kulturális életben is jegyzett eseményen mindig üde színfolt volt, ami oda került. Az idei augusztus 8. és 17. közötti fesztiválprogramból azonban kiderül, az Ős Kaján ezúttal nem helyszíne a programnak, s talán azért sem, mert saját utakon járnak immár. Az idei nyáron egy öt koncertből álló sorozatot rendeznek a tokaj hegyaljai híresen bohém étterem kertjében.

„Az Ős Kaján azt a lehetőséget kínalja Önnek, hogy egy kicsit állítsa meg az időt és hagyja fantáziáját szabadon szárnyalni" – hirdeti az Öt alkalom az örömzene hallgatására című sorozatát a vendéglő, s ezekből a július 26-i Lukács Miklós Kvintet és az augusztus 2-i Kaukazus lemezbemutató koncert még hátra van.

A belépő 1500 Ft-os, ifjaknak olcsóbb, 10 éven aluliaknak ingyenes, miként ingyenesek voltak a mozi rendezvények is (június 24-én és 25-én több filmet is levetítettek egy tibeti est és egy úgymond könnyed est keretében). A koncertek 19 órakor kezdődnek. A kvintett névadója cimbalmos, zenéjük a népzene, dzsessz és kortárs zene határán mozog, míg az augusztusi koncerten fellépő Kaukazus zenészei az új magyar zenei generációt képviselik. Eső esetén a házba húzódnak, esőnap nincs, vacsorázni pedig a koncert előtt vagy után lehet.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.