Koncertek az Ős Kajánban

Pascal Leeman, a tolcsvai Ős Kaján Étterem tulajdonosa, egyben konyhafőnöke szereti a zenét. Nem véletlen, hogy immár több, mint tíz éve rendszeresen befogad egy-két Zempléni Fesztiválhoz tartozó rendezvényt.

Kertjében – amely egyben gasztronómiai zarándokhely – jól megfértek a dzsessz és etno-koncertek, az avantgárd performanszok, és a kulináris élvezetek. A nemzetközi kulturális életben is jegyzett eseményen mindig üde színfolt volt, ami oda került. Az idei augusztus 8. és 17. közötti fesztiválprogramból azonban kiderül, az Ős Kaján ezúttal nem helyszíne a programnak, s talán azért sem, mert saját utakon járnak immár. Az idei nyáron egy öt koncertből álló sorozatot rendeznek a tokaj hegyaljai híresen bohém étterem kertjében.

„Az Ős Kaján azt a lehetőséget kínalja Önnek, hogy egy kicsit állítsa meg az időt és hagyja fantáziáját szabadon szárnyalni" – hirdeti az Öt alkalom az örömzene hallgatására című sorozatát a vendéglő, s ezekből a július 26-i Lukács Miklós Kvintet és az augusztus 2-i Kaukazus lemezbemutató koncert még hátra van.

A belépő 1500 Ft-os, ifjaknak olcsóbb, 10 éven aluliaknak ingyenes, miként ingyenesek voltak a mozi rendezvények is (június 24-én és 25-én több filmet is levetítettek egy tibeti est és egy úgymond könnyed est keretében). A koncertek 19 órakor kezdődnek. A kvintett névadója cimbalmos, zenéjük a népzene, dzsessz és kortárs zene határán mozog, míg az augusztusi koncerten fellépő Kaukazus zenészei az új magyar zenei generációt képviselik. Eső esetén a házba húzódnak, esőnap nincs, vacsorázni pedig a koncert előtt vagy után lehet.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.