Koncertek az Ős Kajánban

Pascal Leeman, a tolcsvai Ős Kaján Étterem tulajdonosa, egyben konyhafőnöke szereti a zenét. Nem véletlen, hogy immár több, mint tíz éve rendszeresen befogad egy-két Zempléni Fesztiválhoz tartozó rendezvényt.

Kertjében – amely egyben gasztronómiai zarándokhely – jól megfértek a dzsessz és etno-koncertek, az avantgárd performanszok, és a kulináris élvezetek. A nemzetközi kulturális életben is jegyzett eseményen mindig üde színfolt volt, ami oda került. Az idei augusztus 8. és 17. közötti fesztiválprogramból azonban kiderül, az Ős Kaján ezúttal nem helyszíne a programnak, s talán azért sem, mert saját utakon járnak immár. Az idei nyáron egy öt koncertből álló sorozatot rendeznek a tokaj hegyaljai híresen bohém étterem kertjében.

„Az Ős Kaján azt a lehetőséget kínalja Önnek, hogy egy kicsit állítsa meg az időt és hagyja fantáziáját szabadon szárnyalni" – hirdeti az Öt alkalom az örömzene hallgatására című sorozatát a vendéglő, s ezekből a július 26-i Lukács Miklós Kvintet és az augusztus 2-i Kaukazus lemezbemutató koncert még hátra van.

A belépő 1500 Ft-os, ifjaknak olcsóbb, 10 éven aluliaknak ingyenes, miként ingyenesek voltak a mozi rendezvények is (június 24-én és 25-én több filmet is levetítettek egy tibeti est és egy úgymond könnyed est keretében). A koncertek 19 órakor kezdődnek. A kvintett névadója cimbalmos, zenéjük a népzene, dzsessz és kortárs zene határán mozog, míg az augusztusi koncerten fellépő Kaukazus zenészei az új magyar zenei generációt képviselik. Eső esetén a házba húzódnak, esőnap nincs, vacsorázni pedig a koncert előtt vagy után lehet.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.