Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az akadémia borversenye ugyanolyan, mint bármelyik másik megmérettetés az országban: hivatalos döntőbírák döntenek. Idén az ország 168 pincészetéből több mint 170 borral neveztek, köztük ismert borászok is.
Pálinkás József szerint az akadémia így próbálja a magyar borászok iránt érzett támogatását kifejezni. A magyar bor ugyanis egy világhírű termék és része a magyar gasztronómiának.
Az akadémia bora díj anyagi elismeréssel nem jár - mondta Pálinkás József. A győztes italokat azonban az MTA felszolgálja a minden évben megrendezett akadémiai bálon, illetve a rendezvényein és éttermében. Emellett az akadémia vendégei, akiknek kedveskedni kívánnak, szintén a győztes borok egyik kaphatják meg.
A legjobb vörösbor a Tiffán Zsolt és Tiffán Ede pincészetéből származó Cuveé Carissime lett, míg a fehérborok kategóriájában a Mátraalja borvidék 2008-as évjáratú Mátrai Hárslevelűje győzedelmeskedett. A legjobb desszertbor díját pedig a Tokaj-Hegyalja borvidék Úri Borok Pincészetének 1999-es évjáratú, 6 puttonyos Tokaji Aszúja érdemelte ki. (Magyar Online)
Kiosztották a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2010 díjakat
Budapesten kihirdették a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2010 díjakat.Három csúcskategória volt, a vörös, a fehér és a desszertbor.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.