A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Convivumok képezik. A Slow Food Tokaj Convivium a helyi hagyományik gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául. Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf, valamint Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.
A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009. december 10-én lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben. Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerta az úgynevezett Terra MAdre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés menüt szolgál fel.
Megalakult a Slow Food Tokaj Convivium
Az 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.