Egyedül biztos nem megy

Valószínűleg jól tudják azok a tokaji boros gazdák, pincészetek – kilencen vannak -, hogy egymagukban sokkal nehezebb, ámde ha összefognak, sikeresebbek lehetnek. Ezért öt éve TokajVinum Hungaricum Egyesület néven közös szakmai marketing szervezet alkotnak, együtt lépve fel a helyi és az országos szakmai irányító szerveknél.

A kilenc borászat a következő: Babits Pincészet, Bodnár Pincészet Borház, Götz Pincészet, Kiss István Pincészete-Fitomark-94 Kft., Monyók Pincészet, Ráski László Pincészete, Sajgó Pincészet-Tolcsva-Bor Kft., Tokajbor-Bene Pincészet, Tokaj-Kereskedőház Zrt. Azt állítják, mondták el november 11-én, a Mátyás Pincében tartott közös borbemutatójukon, hogy ők mind a kilencen több száz éves, hagyományos módszereken alapuló borkészítést alkalmaznak, valamint meggyőződésük, hogy a tokaji bor talán az egyetlen olyan igazi ritkaság, amelyet hungaricumként ismernek és elismernek a világban. Közös logóval szerepelnek mindenütt, a magyar totemállatnak tartott turulmadárral szerepelnek benne. Céljuk, hogy a Tokaji Aszú a világ nemes-édes borainak egyik referenciatermékévé váljon.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.