Az észak-magyarországi régió négy borvidékének borászatai úgy ítélik meg, hogy versenyképességük további javítása érdekében a jelenlegi borpiaci helyzetben az eddigi, borvidékenkénti stratégiával szemben átfogóbb gondolkodásra, komolyabb összefogásra van szükség.Az együttműködés célja a régió borászati ágazatának fejlesztése, a borvidékre jellemző borok és borkultúra egységes népszerűsítése, a borturizmus fellendítése, valamint a helyi borok jelenlétének és a régió-imázs erősítése a vendéglátásban.A klaszter tervei között szerepel közös pályázatok előkészítése, közös tudás- és információs adatbankok létrehozása, a régió borkultúrájának erősítése és a fogyasztók borismereteinek formálása.
Borászok a versenyképességért
Az észak-magyarországi térség huszonnégy meghatározó borászata pénteken megalakította az Észak-magyarországi Bor Klasztert. A tömörülésben tokaj-hegyaljai, egri, mátravidéki, bükkaljai borászok vesznek részt, céljuk az ágazat versenyképességének megőrzése.

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet
Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.

Már nálunk is nagyban serénykednek a kínai vendéglátóipari robotok
Olcsóbb, mint egy pincér.

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?
Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem
Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája
A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.

Bezárt a legendás dunántúli csárda
Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.

A nőket ünneplik a Matild Palotában
A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje
A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.

Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására.

Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál
Az új vezér a Penny-től érkezett.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.