hirdetés

Melyik lesz a legvirágosabb úti célunk?

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága 2017-ben is meghirdeti az ország legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezését.

hirdetés

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta borítja virágba a fél országot: a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig több száz település vesz részt benne, így mindösszesen évente közel hárommillió embert mozgat meg. A verseny azért különleges, mert miközben motiválja a helyi közösségek tagjait, hogy összefogjanak és közös munkával a lehető legszebbé tegyék a környezetüket, arra is felhívja a figyelmet, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait érdemes következetesen alkalmazni – a zsűri ennek szellemében plusz pontot ad a településeknek minden fenntarthatóságot segítő tevékenységért, fejlesztési tervért. Az ENSZ turisztikai szervezete 2017-et a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította, és ehhez a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny is aktívan kapcsolódik.

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség


Ebben az évben több újítással is készülnek a szervezők. Elindult például a verseny saját közösségi médiaplatformja (facebook.com/viragosmagyarorszag; instagram.com/viragosmagyarorszag), hogy a vonzó, látványos posztok, a verseny és a pályázók híre minél több emberhez eljussanak. Ezeken a felületeken folyamatosan követni lehet majd, hogy melyik település hol tart a készülésben, milyen kreatív, inspiráló ötleteket vetnek be környezetszépítő munkájuk során, hogyan dolgozik a zsűri.

Szintén újítás, hogy idén a megszokott díjak mellé a Magyar Turisztikai Ügynökség alapított egy újat is: „A legvirágosabb úti cél” kategória jelöltjeire bárki szavazhat majd a verseny Facebook-oldalán. A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt projektként kezeli a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt.

A két fődíjas (egyik város, a másik falu kategóriában) a nemzetközi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen is jó hírét viszi Magyarországnak, minden egyes évben: 2017-ben a tavalyi nyertesek, Kaposvár ésTihany vesznek majd részt a nívós megmérettetésen, akik az április 10-i sajtótájékoztatón mutatták be, miként készülnek fel a június 30-án érkező külföldi zsűri fogadására.

Az ügynökség hostessei hétfőn egy-egy szál tulipánt ajándékoztak a járókelőknek az Erzsébet téri Akvárium Klubnál található #helloHungary installációnál, hogy felhívják a figyelmet a verseny indulására.

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai