hirdetés

Új látogatóközpont a Szépasszonyvölgyben

Az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében készült el az új látogatóközpont Egerben a Szépasszonyvölgyben. A projekt összköltsége 385 915 600 Ft, a megítélt támogatás mértéke 85% (328 028 260 Ft).

hirdetés

A projektgazda Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt célja olya egyedülálló, az aktív és ökoturizmust népszerűsítő projekt megvalósítása, melyhez komplexitásában és szakmai tartalmában hasonló jelenleg nincs az országban, vagyis létrehozni az egri Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpontot, amely az első magyarországi integrált látogatóközpont szabadtéri színpaddal.
Az integrált turisztikai projekt egyszerre Turisztikai Látogatóközpont, Szabadtéri Színpad, Kulturális Örökségi Emlékhely, Interaktív Bemutatóhely, amely a működési engedély megszerzése után 2013 őszén várja már a látogatóit.

A Szabadtéri Színpad teljesen megújult: részleges speciális fedés, valamint a színpadra helyezhető mobil színpad is rendelkezésre áll. Itt rendszeres népzenei-, könnyűzenei koncerteket, színházi, táncos előadásokat tekinthetnek meg a látogatók, akik a 795 férőhelyes, új nézőtéren foglalhatnak helyet.
Az épületben több, különböző funkciót ellátó teret alakítottak ki. Gyermekeknek játszóház, állandó tárlatként boros dugókat és számos, a borkészítéshez használatos eszközt tekinthetnek meg a Völgyközpontba érkezők. Mindemellett időszakos kiállításokat tervez az üzemeltető, melyek a borral, Márai Sándorral, a gasztronómiával, a Szépasszonyvölggyel, illetve Egerrel állnak kapcsolatban. A Márai szobában az író életéről és műveiből készített filmeket láthatnak az érdeklődők, továbbá elmerenghetnek Márai Sándor alkotásait olvasva.

Az egészségcentrum programjain a látogatók egyénileg és csoportosan is részt vehetnek, érdeklődésüknek megfelelően: GabuChi-Ja keleti masszázs és testedzési technikák alkalmazása, otthoni egyéni használata, Utazás a Stílus birodalmába címen zajlik öltözködési és/vagy sminktanácsadás, krémhasználat, szőlő alapú termékek bemutatója.
Külön helyszínen található az Akadály-Völgy Játszópark, itt több korosztály töltheti el szabadidejét élményszerűen és hasznosan. Lehetőség nyílik túrázásra, erre a célra speciális, kitáblázott túraútvonalat jelöltek ki.

A beruházásnak köszönhetően 6 új munkahely is létrejött.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk