43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég

Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.

Az Unilever Food Solutions a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára. Terveik szerint mostantól rendszeres időközönként összeállított séfportré kötetet jelentetnek meg, M.E.P. (Mise en place, azaz Főzésre kész) címmel, mondta el a könyvbemutatón Burján Csaba üzletág igazgató, akinek cége e kiadvánnyal tisztelegnek a hazai séftársadalom előtt. „Hitvallásunknak megfelelően ezzel szeretnénk inspirálni a hazai szakácsokat, és segítségükre lenni abban, hogy szeressék a szakmájukat”, mondta az üzletág igazgató.

A könyv receptjeinek szakmai lektora Segal Viktor volt: „Azért vállaltam el a felkérést, hogy részese legyek egy születő jó, új dolognak, ami más megközelítésben mutatja be a magyar séftársadalmat, mint a nagyközönség, a vendégeink számára készülő kiadványok: gondolataikon és legkedvesebb ételeiken keresztül.”

Kalla Kálmán sümegprágai otthonából érkezett a sajtótájékoztatóra, hogy az ő portréját is tartalmazó séfkönyv megjelenésén jelen legyen. Ő a M.E. P. olvasóinak galambételt készített. Vele együtt Rosenstein Tibor képviselte még a szakma ikonikus alakjait. A Roseinstein étterem névadója azt kérte a könyv majdani olvasóitól, hogy legyen minden lapja jó zsíros ujjnyomú, azaz lapozgassák receptkeresés, inspiráció kutatás közben szakácstársai.

A közel 200 oldalas kötetbe 43, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf portréját gyűjtötték össze. Gondolataikat a szakma jelenéről és jövőjéről, és kedvenc ételeiket. A kötetnek nincs fogyasztói ára, nem kerül kereskedelmi forgalomba. Hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

És ami még külön kiemelendő érdekesség: nem számított, hogy a kiadványt finanszírozó cég termékeit használja-e vagy sem az éppen bemutatott séf – kizárólag tudása és érdekes világa, elkötelezettsége a szakmája iránt számított a könyv szereplőinek összeválogatásakor.

Írta, szerkesztette: Szikora Katalin, fényképezte: Kállai Márton, Kovalik Máté volt a képszerkesztő, Szűcs Mária a grafikus-tervező.

Egyúttal megnyílt az UniChef Center is

A sajtótájékoztató zárásaként felavatták az Unilever Food Solutions új fejlesztő központját, ahol Várszegi Zsolt, az UFS fejlesztő séfje elmondta, év elején új irodába költözött a cégük, és az új helyen az eddigi Séfközpontot teljesen megújították. 21. századnak megfelelő technikával szerelték fel, a legkorszerűbb konyhatechnikát telepítették, modern audiovizuális eszközökkel kiegészítve. Az előadóban bisztró hangulatot alakítottak ki. A gasztronómiai szaktanácsadói csapat fejlesztésén kivül, teret adnak az éttermi, szállodai szakemberek inspirálódásához, és a kapcsolatépitéshez.

Forrás: Unilever / Vendég


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.