Április első hétvégéjén érkezik a Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál

Vegán sonka, tejmentes csokinyúl, gluténmentes kalácsok, alapanyagok, lesz minden, amire csak szükség lehet Húsvétkor az asztalon - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz. A Csak a Mentes az országban egyedülállóan, mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - olvasható közleményükben.

Az eseményen egy beszélgetés keretein belül megismerhetik az idei Csak a Mentes Év Séfje verseny döntőseit is, akik glutén-, cukor-, tejmentes és vegán ételeket készítettek a február 21-én megrendezett séfversenyen. "Hatalmas örömmel tölt el, hogy a hat évvel ezelőtt megálmodott misszió révbe ért és több ezer embernek tudunk segíteni minden egyes rendezvényen. Ez a mozgatórugóm a mindennapokban"- mondta Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa.

A közlemény szerint ezért érdemes ellátogatni a rendezvényre:

Magyarország egyetlen mentes húsvéti vására, kifejezetten speciális életmódot folytatóknak

Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt

Az esemény keretein belül hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők

Mindent megkóstolhatnak, mielőtt megvásárolják 

Gyereksarokkal is készülnek, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat, illetve környezettudatos gyerekprogramokkal pedagógusok és szakértők vezetésével 

Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes street foodot, lángost és fánkot is ehetnek.

Workshopokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban és az ünnepi készülődésre is ráhangolódhatnak szakmai segítségükkel 

Beszélgetéseken vehetnek részt az Év Mentes Séfje verseny döntőseivel, illetve Kármán Odettel, arról, milyen problémákkal szembesül az ember “kezdő” ételérzékenyként, a tudatos táplálkozás lépcsőfokairól, a menopauza és mentes étkezés közötti összefüggésről, az ételmentésről és a jód jótékony hatásairól is.

Bővebb információ a Csak a Mentes honlapján: https://fesztival.csakamentes.hu/


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.