hirdetés

Bajban Bécs egyik leghíresebb péksége

Bécs belvárosában van egy patinás üzlet, az Arthur Grimm pékség, amelyik az osztrák főváros legrégibb péksége, majdnem ötszáz éve nyitottak. Ma már van három másik üzletük is Bécsben.

hirdetés

A Maderna család viszi a múlt század hatvanas évei óta, 2003-ban Andreas Maderna vette át az irányítást. "Per pillanat az a helyzet, hogy ha ma kalkulálok egy árat, az a jövő héten már nem érvényes", mondja.

Hetente legalább tíz olyan levelet kap a beszállítóitól, amelyben arról értesítik, hogy hamarosan kénytelenek árat emelni. Tavaly novemberben a vaj négy euró alatt volt, talán 3,95, most 8,40-nél tartunk.

Forrás: Tripadvisor.com
Forrás: Tripadvisor.com
 

A gazdasági szakemberek úgy látják, hogy a lakosság mellett a kisebb vállalkozások is segítségre szorulnak az ukrajnai háború miatt kialakult válságban. Az osztrák Gazdaságkutató Intézet egyik vezető elemzője, Franz Sinabell arra emlékeztet, hogy drágább lett a liszt, de mindenekelőtt az energia ára emelkedett rendkívül nagy mértékben. Ezt a drágulást a kisvállalkozások nem tudják lenyelni.

És ha ez még nem volna elég, jó szakmunkást is nehéz találni. Az Arthur Grimm pékség is hiába hirdet meg állásokat, nincs, akit felvehetnének.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk