hirdetés

Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha

Minden korábbinál több, 400 helyet ajánl a lap hatodik alkalommal kiadott balatoni gasztrokalauza. Ahol kizárólag olyan helyek szerepelnek, amelyek a saját tesztelőiknek tetszettek.

hirdetés

A nagyközönségi gasztromagazin nyári számával együtt idén - most először - a Balaton jó helyeit bemutató kalauzuk mellett a régió legjobb borászait, éttermeit és strandbüféit tömörítő Balatoni Kör térképét is megkapják az olvasók.

A Magyar Konyha először 2013-ban jelentette meg regionális gasztronómiai kalauzát. A kiadvány 170 éttermet, büfét, cukrászdát és borászatot ajánlott akkor az olvasók figyelmébe. A most megjelent hatodik kiadás 400 helyre kalauzolja el a minőséget kereső vendégeket a tó partján és a környező régiókban. Közülük több mint száz újonnan nyílt vagy először szerepel a kiadványban.

Céljuk az, hogy tudatosítsa: a „tömegétkeztetés lehangoló zsákutcái” mellett minőségi vendéglátók is vannak a Balatonnál, ahol fontos a szakértelem és a vendégekkel való kapcsolat, mondta a kiadvány sajtóbemutatóján Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke.  

A kiadvány összeállításakor a lap szerkesztősége szorosan együttműködött a régió legjobb borászatait és vendéglátóit tömörítő Balatoni Körrel. A 2014-ben alakult egyesület idén először saját gasztrotérképen mutatja be 41 tagját, akik közül többen – például Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa – a kiadvány bemutatóján is részt vettek. Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke elmondta: céljuk, hogy megváltoztassák a Balatonról a fejekben élő képet, azaz fürdőcélpont helyett komplex kulturális, szabadidős és gasztronómiai célponttá pozicionálják át a térséget, amely nemcsak nyári, hanem egész évben, vagy legalább fél évig nyitva tartó attrakciókkal várja a vendégeket.

A Balaton 2018 nem fine dining étteremkalauz – hangsúlyozta Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője. A kiadvány bisztrókat, kisvendéglőket, borászatokat, strandbüféket, hal- és lángossütőket, fagyizókat, cukrászdákat, sőt sajt- és lekvárkészítőket, romkocsmákat, termelői piacokat és delikátboltokat is bemutat. Ezeket a helyeket a magazin munkatársai május folyamán, személyes teszteken választották ki. A kiadvány hét régióra osztva mutatja be a Balaton gasztronómiai vonzerőit, és ikonokkal is segíti az olvasókat: piktogram jelzi azokat a helyeket, ahol az étkezés és borozás után szálláshellyel is szolgálnak, az egész évben, télen is nyitva tartó vendéglátókat, valamint a kalauzban először szereplő vagy újonnan nyílt 104 helyet. A tájékozódást települések szerint lebontott névmutató is elősegíti. A kiadvány tesztelői nem titkosak, névvel, arccal vállalják véleményüket, bármikor megkereshetők a kiadvány impresszuma alapján - ez is egyedivé teszi a kiadványt, mutatott rá Vinkó a balatoni kalauz bemutató eseményén, amely a Gundel étterem teraszán volt, június 20-án.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai