hirdetés

Itt a világ 50 legjobb étterme 2022-ben

A dán főváros gasztronómiája megint tarolt.

hirdetés
Koppenhága újabb jó évet tudhat maga mögött, hiszen A Világ 50 Legjobb Étterme díjátadón immár második éve a dán főváros egyik étterme lett a világ legjobbja, adja hírül a CNN nyomán az index.hu portál.

Hétfő este a londoni Old Billingsgate-ben, a viktoriánus kori épületben rendezték meg a díjátadót, amely egykor a világ legnagyobb halpiaca volt. Az első helyen végzett Geranium húsmentes, szezonális skandináv menüt kínál a dán nemzeti futballstadion nyolcadik emeletén. Az étterem csak a hét négy napján van nyitva, amit Rasmus Kofoed főszakács és Soren Ledet társtulajdonos azért választott, hogy a munka és a magánélet egyensúlyának etikájához igazodjon.

A dobogó első helyezettje
A dobogó első helyezettje
 

Az éttermek csak egyszer kaparinthatják meg a fődíjat, utána pedig részt vesznek „A legjobbak legjobbja” fordulóban – írja a  CNN. Az elitcsoport tagjai közé tartozik a Geranium koppenhágai szomszédja, a Noma, valamint a New York-i Eleven Madison Park, a London melletti The Fat Duck, az olaszországi Modenában található Osteria Francescana és a franciaországi Mentonban található Mirazur. 

 

(forrás: CNN / index.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk