Itt az idei Dining Guide Év Étterme győzteseinek listája

Átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán május 22-én, hétfő este, a Várkert Bazárban. A helyszínen minden eddiginél többen várták az eredmények kihírdetését, egy tűt sem lehetett volna leejteni a győztesek kihirdetése alatt, akkora volt a tömeg.

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel, ez alapján dől el a végső sorrend, hallhattuk a meghívottakat köszöntő bevezető során. Majd annyit mondott még el a műsorvezető, Gundel-Takács Gábor, hogy az idei zsűrizők munkáját nagyban nehezítette a sok nyitás-zárás a különböző helyeken, a munkaerőforrás nehézsége, amelyről a tesztelők is úton-útfélen hallottak és tudnak, valamint azt is közölte, hogy idén - a korábbi évekkel ellentétben - nem nemzetközi csapat bírált, hanem hazai tesztelők járták az országot. És egy új kategóriáról is beszámolt: idén átadják az Év Szállodája címet.

 

Majd következett a várva várt díjkiosztó, íme az eredmények: 

Az Audi-Dining Guide Év Étterme díj nyertese a nemrég két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.

Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem lett. 

Idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet – 25 ötcsillagos szállodát tesztelve – a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestnek ítélte oda Dining Guide csapata.

Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere pedig Németh Gergely a Felix Kitchen & Barból.

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a Kollázs – Brasserie & Barból.

Az Év Borválasztéka Díj nyertese a Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómiai életben.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Az Év Étterme és a Top10 Étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már elmondható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étteremkalauzok színvonalának.

A Dining Guide vezetése is ismeri a szakma nehéz helyzetét

„Sok tesztet végeztünk az idén is, az átlagosnál több éttermet kellett megnéznünk, mert a helyzetet nehezítette a vendéglátóhelyek nyitása, zárása és koncepcionális változásai”, mesélt a folyamatról Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide felelős kiadója.

A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette, aki tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

„A 2022 májusában megjelent Audi-Dining Guide Étteremkalauz első 10 helyét elfoglaló étteremből a fél évvel később megjelenő Michelin Guide 9 éttermet Michelin-csillaggal jutalmazott. Nagyon óvatosan próbálok fogalmazni, de én úgy látom, hogy a mi top 100-as listánk eredményei kerültek a Michelin Guide kiadványába. Számunkra nagyon megtisztelő, hogy később a Michelin is a mi általunk megállapítottakkal ért egyet”, tette még hozzá Herczeg Zoltán.

Díjazottak teljes köre: 

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai

Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem

Különdíjak:

Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj: Málna The Pastry Shop

Dining Guide Az Év Szervizembere Díj: Németh Gergely / Felix Kitchen&Bar

Dining Guide – Master Good Az Év Séfje: Szulló Szabina & Széll Tamás

Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége: Dalnoki Bence

Dining Guide Az Év Szerethető Étterme: Casa Christra Étterem

Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyháj: 42 Restaurant

Audi – Dining Guide Az Év Szállodája: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Dining Guide Életműdíj: Zsidai Ilona

Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Il BAFFO by Avalon

Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj: Becker Gábor / Kollázs – Brasserie & Bar

Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj: Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem

Dining Guide Restaurant Best Of The Best: Stand

Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best: Mihályi Patisserie

 

TOP10+2 Étterem:

Platán Gourmet Étterem

Salt Budapest

Rumour by Rácz Jenő

Babel Budapesten

42 Restaurant & Bar

Costes Downtown

Essência Restaurant

Costes Restaurant

Borkonyha Étteremkalauz

Spago by Wolfgang Puck

Mák Restaurant

Onyx műhely

Forrás: Dining Guide / Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.