hirdetés

Bréking: Két Michelin csillagos magyarok Angliában

A magyarokat is a személyzet soraiban tudó, londoni Dinner by Heston Blumenthal ismét előrelépett, immár két csillaggal büszkélkedhet az étterem. 

hirdetés

Walesben és Skóciában az idén nem volt csillaghullás, míg Írországban két új top éttermet találtak az ítészek. A négy brit három Michelin csillagos étterem (Tha Fat Duck, Waterside Inn, Gordon Ramsay at Chelsea, Alain Ducasse at the Dorchester) megőrizte pozícióját.

A két és fél éve nyitott Dinner by Heston Blumenthal a 21. brit két csillagos étterem. A London belvárosában lévő Madarin Oriental Hotelben üzemelő étterem csapatában több magyar is dolgozik, köztük a nyitás óta Román János, aki 2010-ben a Magyar Bocuse d'Or Akadémia akkori elnöke, Kreil Vilmos közbenjárásával jutott el a világ első számú éttermébe, a The fat Duck-ba, majd az ott eltöltött több hónapos tanulmányok után kapott állásajánlatot Heston Blumenthaltól. A pre-opening óta az étterem dolgozója.

A magyar szakembernek elismerését fejezte ki a facebookon többek között Miguel Vieira, a budapesti egy Michelin csillagos Costes étterem séfje is.

Az idén tíz brit étterem vesztette el csillagát, ezek közül négy azért, mert bezárt...

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk