Komoly keresletet generált a bécsi gasztro-utalvány

A beváltások alapján sikeresnek és eredményesnek minősíthető Bécs város és a gazdasági kamara (WKO) által kezdeményezett gasztro-utalvány forgalomélénkítő akció.

A vendéglátóhelyek forgalmának élénkítése érdekében Bécs júniusban 940 ezer áztartásba postázott éttermi bónokat az osztrák fővárosban, amelyeket közel 3700 elfogadóhelyen lehet beváltani. A több fős háztartások 50 euró értékben, míg az egyszemélyes háztartások 25 euró értékben részesültek alanyi jogon a juttatásból, amelyek szeptember végéig felhasználhatóak - írja a GD Consulting.

Michael Ludwig, Bécs város polgármesterének tájékoztatója szerint szeptember közepéig 611 ezer utalványt váltottak be, amely a kipostázott mennyiség kétharmada, s a számok egyértelműen a projekt sikerét mutatják. A lakosság pozitív fogadtatása hozzájárult ahhoz, hogy szeptember közepéig már 23 millió euró értékű pótlólagos forrás kerüljön a bécsi éttermekbe, kávéházakba, cukrászdákba, ezzel is segítve a járvány miatt extra nehéz helyzetbe került ágazatot – hangsúlyozta Walter Ruck a bécsi gazdasági kamara elnöke.

Bécsben mintegy 60 ezer ember dolgozik a vendéglátó szektorban, amely ágazat éves szinten normál körülmények között mintegy 1,4 milliárd euró hozzáadott értéket állít elő városi szinten.


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.