hirdetés

Megnyílt az első söriskola

A világ legfontosabb sörfajtáit, a sör történetét, az alapanyagokat, készítési módokat és a sör gasztronómiai szerepét mutatja be az első magyar söriskola. A tanfolyamon főképp magyar kisüzemi főzdék sörein keresztül prezentálják a világ legsikeresebb sörfajtáit.

hirdetés

A HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyama ősztől havonta várja a sörkultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket, Budapest belvárosában, ahol két estés, sörkóstolással egybekötött előadáson ismerkedhetnek az itallal, és a hozzá párosított ételekkel.

A kezdeményezés mögött a Brew!Studio, a Beerporn.hu, és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.

A kurzus célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A képzés során mintegy húszféle sört kóstolnak a résztvevők, amelyek túlnyomó része hazai főzdékben készül, hiszen a magyar kisüzemi sörfőzdék között immár számos olyan működik, amelyek nemzetközi szinten is képesek kiemelkedőt alkotni, többen közülük ezt Belgiumban, az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban rendezett sörversenyek érmeivel is tudják bizonyítani.

A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap, a sörök és ételek kóstolását követően pedig a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevél jár a hallgatóknak.

A Hungarian Beer Academy kurzusai a Klauzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. A következő alkalom október 8-án kezdődik. További infók a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai