hirdetés

Nagyot kaszáltak a magyar éttermek

Jelentősen növekedett tavaly a hazai vendéglátóhelyek forgalma - írja a Világgazdaság szerdai számában.

hirdetés

A lap felidézi a KSH adatait, amely szerint múlt évben vendéglátásból folyó áron 822 milliárd forint árbevétel származott, szemben a 2013. évi 754 milliárd forinttal.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a lappal azt közölte, hogy a bővülést a cafetéria rendszeren keresztül is támogatta a kormány, az olyan kormányzati intézkedések pedig, mint a családi adókedvezmények, vagy a rezsicsökkentés több pénzt hagytak a családoknál, így növekvő mértékben tudtak éttermi szolgáltatásokra is költeni.

A mélypont 2007-ben volt, akkor a megszorítások 15-25 százalékos forgalomcsökkenést okoztak az éttermekben – emlékeztet a cikk. Akkoriban terjedt el, hogy a fogyasztók már a munkahelyen sem a közétkeztetést választották, inkább az élelmiszerüzletben vásároltak maguknak ebédet vagy pedig otthonról vitték be.

A cikk kitér arra is, hogy a piac telített, a rendszerváltás óta legalább négyszeresére növekedett az éttermek és vendéglátóegységek száma, ráadásul erős a fekete- és a szürkegazdaság. Élesedik viszont a verseny Magyarországon a csúcsgasztronómiában, az elmúlt években számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, de idén is bővül a választék.

http://www.vg.hu/vallalatok/turizmus/jol-ment-az-ettermeknek-444357

(forrás: Világgazdaság Online, Hír24)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk