hirdetés

Nagyot ment a Zwack 2022-ben

Árbevételük 13 százalékkal nőtt december végére.

hirdetés

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 29,8 milliárd forint volt az április elejétől december végéig tartó első háromnegyed éves pénzügyi időszakban, ez 13 százalékkal, 3,5 milliárd forinttal meghaladja az előző üzleti év azonos időszakának adatát - közölte a szeszesital-gyártó a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A társaság beszámolója szerint a nettó - a jövedéki- és népegészségügyi termékadó nélküli - árbevétel 17,8 százalékkal, 2,6 milliárd forinttal nőtt a megadott időszakban.

Forrás: wikipedia.org
Forrás: wikipedia.org
 

A működési eredmény 4,3 milliárd forint lett április-decemberben, ami 0,2 milliárd forinttal, 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit; a társaság adózott eredménye 3,8 milliárdot tett ki, ami 0,2 milliárddal, 8,7 százalékkal magasabb volt.

Az adóváltozások és az alapanyagárak, illetve csomagolóeszközárak folyamatos áremelkedése miatt a társaság évközben rendkívüli, átlagosan 7 százalékos drágítást hajtott végre a teljes portfolióján - tájékoztattak.

Az exportárbevétel 1,9 milliárd forintot tett ki, ami 16 százalékos emelkedésnek felel meg háromnegyed év alatt. A nagyobb exportpiacok közül Olaszországban 14 százalékos, Romániában 21 százalékos és Szlovákiában 53 százalékos növekedést értek el.
 A társaság az üzleti év utolsó negyedévében jelentősebb fogyasztásvisszaeséssel számol, vetítették előre a BÉT honlapjára felkerült jelentésben.
    

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk