hirdetés

Rekordárat fizettek egy fehér szarvasgombáért Olaszországban

Rekordárat, 130 ezer eurót (50 millió forintot) fizetett ki vasárnap egy hongkongi licitáló egy fehér szarvasgombáért az olaszországi Grinzane Cavourban megrendezett hagyományos jótékonysági árverésen, írja az MTI.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A piemonti városban 90 éve rendezik meg évente a jótékonysági szarvasgomba-aukciót. A vasárnapi bevétel 482 ezer euró (182 millió forint) volt.

depositphotos.com
depositphotos.com

A 130 ezer eurós rekordárat egy hongkongi üzletember fizette ki a bő egykilós példányért, amelyet egy olasz hírportál szerint a közelmúltban talált Mario Aprile szarvasgombász, aki a piemonti Langhe és Roero környékén dolgozik. A bevételt egy gyermekeiket egyedül nevelő anyákról gondoskodó egyesület kapja.
A fehér szarvasgomba kilója 3500 euró (1,3 millió forint), míg a fekete szarvasgombáé 500 euró (189 ezer forint) körül mozog a szakértők szerint.

A fehér szarvasgombát Alba környékén szeptember 21. és január 31. között gyűjtik. Olaszországban körülbelül 200 ezren foglalkoznak a gyűjtéssel, évente mindegy 500 millió eurós forgalmat bonyolítanak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk