hirdetés

Romantikus rendezvényhelyszínként nyit újra a Bagolyvár

Kifejezetten rendezvényekhez újították fel és nyitották újra a Bagolyvárat. Az egykori, másodhegedűs szerepet betöltő étterem a Gundel Étteremmel együtt került az Eventrend Group üzemeltetésébe, a tervek szerint különleges, vintage színfoltként jelenik meg a rendezvényhelyszínek palettáján - tájékoztatta lapunkat az Eventrend.

hirdetés

Mint étterem, a Bagolyvár kikerül a turizmus és vendéglátás vérkeringéséből. Ennek az az oka, hogy a közvetlen szomszédságban lévő Gundel olyan árakkal (a Gundel mindenkié!) nyitott újra tavaly december 8-án, amelyet korábban csak a Bagolyvárat megfizetni tudók is megengedhetnek már maguknak. Így viszont nincs értelme két, ugyanolyan árszabású éttermet egymás mellett vinni. Minőségi rendezvényhelyszínre azonban  szükség van, ezt a szerepet szánják a Bagolyvárnak, nem pedig az „olcsó Gundelét”, ahogy korábban mindenki tekintett rá.

A Bagolyvár adottságai mindenben megfelelnek egy sikeres és élményközpontú rendezvény megszervezéséhez. A főbejárat előtt egy kis terasz fogadja az érkezőket, az előtérből egy ablakon keresztül a látványkonyhába lehet betekinteni, innen a bárba vezet az út. A bárból egy mozgássérült és egy hagyományos mosdó is elérhető. A bárból megközelíthető vendégtér közvetlen fedett teraszkapcsolatos, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló tér megduplázható. Színvilág tekintetében a jól dekorálható, semleges világosság volt a fő vonal, bár a hátfalakon zöldes, bézses, fás, növényes tapéta teszi hangulatosabbá és a környezethez igazodóvá a beltéri hangulatot.

Fotó: Rabloczky Szilvi
Fotó: Rabloczky Szilvi

A belső térben legfeljebb 80 embernek tudnak ültetett vacsorás helyett biztosítani, így viszont nem marad tánctér. Ha kényelmes, minden programra nyitott eseményt szeretnének itt tető alá hozni, akkor 20-60 fős rendezvényekben érdemes gondolkodni. Elsősorban házasulandók, szülinaposok, privát eseményeket szervezők érdeklődésére számítanak. Komplett megoldással, fix menüvel és fix árakkal várják az érdeklődőket.
Az ellátást a Bagolyvár saját, modern konyhájáról lehet megoldani. Ezt a tulajdonos Danubius Hotels még a pandémia alatt felújította, vagyis XXI. századi konyhatechnológia áll rendelkezésre, beltéri faszenes BBQ-val. A Bagolyvárnak nem lesz külön séfje, a Gundel konyhájának tapasztalatait és kultúráját adják vissza a Bagolyváras vendégeknek is.  Az előkészítés is a Gundel konyháján történik majd. Külön cateringben sem gondolkodnak, hiszen a Gundel ezt a területet is lefedi. A konyha mellesleg olyannyira modern, hogy tévés főzőshow-k megrendezésére is alkalmas.

Fotó: Rabloczky Szilvi
Fotó: Rabloczky Szilvi

A Bagolyvár Étterem története
A Bagolyvár étterem a múzeum második megnyitása idején, 1913-ban épült Kós Károly tervei szerint. Az építész a nagyrészt ugyancsak általa alkotott állatkerti pavilonokhoz hasonló, népies stílusban tervezte meg az épületet, közvetlenül a szomszédos Gundel étterem mellé. Neve az ezen a helyen korábban álló faszerkezetes épületből ered, amelyben baglyok is laktak. Az étterem a Gundelé-körhöz tartozott kezdettől fogva. Teraszai az Állatkert felé nyílnak. (wikipedia)


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk