hirdetés

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

A korábbi díjazottak pedig megtarthatták csillagjukat - adta hírül a Delo című szlovén napilap csütörtökön.

hirdetés

A közép-szlovéniai Horjul városkában található Gostisce Gric csatlakozhatott idén a Michelin-csillagos éttermekhez, amelyekből így már hét van Szlovéniában. Tavaly kaptak először Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig, a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam egy-egy csillagot. Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották.

Fotó: Facebook, A legújabb Michelin-csillagos szlovén étterem, a Gostisce Gric
Fotó: Facebook, A legújabb Michelin-csillagos szlovén étterem, a Gostisce Gric

Fotó: Facebook, A Gric séfje, Luka Košir
Fotó: Facebook, A Gric séfje, Luka Košir

A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ros miatt döntött úgy, hogy 2020-ban Szlovéniáról is kiadnak regionális kalauzt. Hét szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, 39-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki, ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a díjátadó rendezvényen elmondta: a koronavírus-járvány mély nyomott hagyott az iparágon, de az ismételt lezárások ellenére a szlovén szakácsok megmutatták rugalmasságukat, elszántságukat és tehetségüket. "Helyi jellegű konyhaművészetet tükröznek a mai napon bemutatott és kiválasztott éttermek, amelyek különösen elkötelezettek a fenntartható gasztronómia mellett, és folyamatosan fejlődnek"- hangsúlyozta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk