hirdetés

Varga Péter szerint lazítani kellene a zéró tolerancián

A Varga Pincészet tulajdonosa szerint vissza kellene térni a korábbi szabályozáshoz. 

hirdetés

Az nonszensz, hogyha autóval érkezem meg egy étterembe, akkor a vacsorához nem ihatok meg egy pohár bort. Ez nemcsak, hogy visszaveti a borfogyasztást, az egészséges életmód ellen hat - jelentette ki Varga Péter, a Varga Pincészet tulajdonosa a 24.hu-nak adott interjúban.

Úgy véli, hogy az alkohol teljes korlátozása az autóvezetés előtt szétrombolja a kulturális szokásokat és a gasztronómiát. Varga Péter szerint ez ügyben nem kezelik felnőttként az embereket. 

Beszélt arról is, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent az egy főre eső borfogyasztás Magyarországon: 30 év eltelte alatt hivatalosan 36 literről 18 literre, de a feketekereskedelem visszaszorulása miatt úgy gondolja, inkább a kétharmadával csökkent. Ez nemcsak hazai, hanem nemzetközi tendecia. Itthon persze a kézműves sörpiac felfutása is hozzájárult a borfogyasztás visszaeséséhez. A szakember szerint ebben persze van generációs hullámzás is. 

Mindenesetre az interjúban hosszan fejtegeti, hogy a zéró tolerancia helyett érdemes lenne visszatérni a korábbi, 8 ezrelékes szabályozáshoz. Ami persze segítene a borászokon is, megfoghatná a fogyasztás zsugorodását. 

Beszélt arról is, hogy ugyan évek óta pletykálják, de semmi valóságalapja nincs annak, hogy Mészáros Lőrinc megvásárolná a cégét. 

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk