hirdetés

Vegetáriánus ételsor sertéshússal?

A svédországi Malmö városának éves közigazgatási ülésekor követték el ezt a bakit, miközben hangzatosan azt az elvet vallják, hogy környezetvédelmi okokból betiltották a hús felszolgálását minden városi rendezvényen.

hirdetés

Múlt héten Malmö várostervezési irodája éves közigazgatási ülését tartotta, ahol vegetáriánus ételeket szolgáltak fel a városháza 180 alkalmazottjának. Valamilyen véletlen folytán azonban az etikai és/vagy vallási okokból húsmentes étrendet folytató vendégek tányérjára sertéshús került, ami nagy meglepetést és felháborodást váltott ki, számol be a Morningsweden.de híre alapján az index.hu portál.

Depositphotos
Depositphotos

Lotta Hansson, a várostervezési iroda szóvivője szerint nagyon szerencsétlen helyzet alakult ki, mivel az alkalmazottak megették az ételt abban a hitben, hogy az vegetáriánus ételsor.

Az év elején Malmö környezetvédelmi okokból betiltotta a hús felszolgálását minden városi rendezvényen. A szervezők emiatt húsmentes ételeket rendeltek, de az étterem bakija miatt a fogásokba darált hús került, az alkalmazottak nagy megdöbbenésére. Az étkezés közben néhány alkalmazott már gyanakodni kezdett, és többször is megkérdőjelezték, valóban vegetáriánus ételt fogyasztanak-e.

A hiba kompenzálására az étterem végül elengedte a 40 ezer koronás (több mint 1 millió 300 ezer forintos) számlát, és elismerte, hogy a belső kommunikáció kudarcot vallott.

A csalódott és felháborodott vendégek azonban nem érték be ennyivel, és kérésükre Malmö városa munkajogi ügyvédet vont be, hogy vizsgálja ki kártérítésre való jogosultságukat.

 

 

(forrás: Morningsweden.de / index.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk