hirdetés

A Hotel Flamenco hallgatói kollégium lesz

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti központját átépítik a Somlói úton, és amíg az építkezés tart, addig a Hotel Flamenco épületébe költöznek át.

hirdetés

A Danubius Hotels egyik budai, frekventált helyen fekvő szállodájuk esetében történt változás. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti központja 2001 óta a Somlói út 49–53. szám alatt található. Az MCC tavaly decemberben nyílt építészeti tervpályázatot írt ki egy új budapesti épületegyüttes megtervezésére a Somlói úton. A jelenleg használt épületek ugyanis alkalmatlanok az MCC hosszú távú szakmai céljainak megvalósításához, állaguk nem teszi lehetővé a további fenntartható használatot.

A bontási és építkezési munkálatok alatt az MCC nem működhet tovább a Somlói úton, ezért az építkezés befejezéséig az MCC a leginkább költséghatékony módot választva, épületbérléssel tudja működését biztosítani. Lényeges szempont volt, hogy az MCC jelenlegi központjához közel találjon alkalmas ingatlant, így az MCC a Danubius Hotel Flamenco épületébe költözik. Terveik szerint a Tas vezér utcai szálloda lesz a következő években az MCC budapesti központja. A szerződés alapján az ingatlant hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként fogják használni.

Mint az MCC ennek kapcsán írja,  3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500 további fiatal, vagyis közel 10 000 magyar diák vehet részt az intézmény nemzetközi szintű programjaiban.

„A pandémia miatt megváltozott világunkban a nemzetközi turizmus lassú helyreállása várható, ennek figyelembevételével határoztunk az épület bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról. Úgy gondoljuk, hogy Magyarország egyik legnagyobb, legtöbb szakterületet átfogó oktatási intézménye ideális partner lesz az új funkció szerinti, színvonalas üzemeltetésben. A hotel munkatársaira és kiváló szaktudásukra természetesen a továbbra is számítunk a Danubius más szállodáiban, és bízunk abban, hogy hamarosan újranyithatjuk szállodáinkat”, mondta a bérbeadással kapcsolatban Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

(forrás: Danubius / MCC / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk