Magyar lett a Legjobb Lobbi

A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ot idén 36. alkalommal rendezték meg a patináns Waldorf Astoriában. A vendéglátóipari szakma design díjára az idei évben jelentkeztek eddig a legtöbben: 506 beérkezett pályázatból 21 kategóriában hirdettek győztest. A VarroDesign egyike volt azon két jelöltnek, akik több különböző munkával is döntőbe jutottak. A magyar tervező-csapat a Science Hotel Szeged és a budapesti Onyx Étterem miatt izgult a díjátadó gálán; végül a győzelmet a Science Hotellel aratták, amely a Legjobb Lobbi díját nyerte el ezzel tokiói, arizónai és amszterdami hoteleket maga mögé utasítva. A Gold Key Awards-on idén is a világ legjobb designerei versenyeztek olyan pályamunkákkal, amelyeket például a W Hotels-nek, a Hiltonnak, az MGM-nek, a Sheratonnak vagy a Shangri-Lanak terveztek.

A Gold Key Award for Excellence in Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválóság díja, a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismerése, amelyet minden év novemberében a New York-i Waldorf Astoria Grand Ballroomjában adnak át 1000 fős gálavacsora keretén belül. A díj a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazza a vendéglátóipar összes szektorában. Megszokott, hogy a New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből.

Mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy idén egy szegedi hotel is nyert, hiszen erről a városról a résztvevők többsége még nem hallott. A győzelmet Varró Zoltán az elmúlt évtizedek kitartó munkájának eredményeként értékelte:

“Az első gyermekkori emlékem az, hogy azon gondolkodom, miképpen lehetne a szoba-konyhánkhoz hozzányitni a szomszéd lakást. Mindig is tudtam, hogy nekem ez a hivatásom - nem én választottam, a pálya választott engem. Büszke vagyok arra, hogy bebizonyosodott, a kitartó munka, az egyediség és a független - nem divatokhoz és elvárásokhoz kötött - egyéniség az amivel itthon és nemzetközileg is igazi sikereket lehet elérni! Mindez csapatmunka eredménye, amelyben Mercse István cégtársamnak kulcs szerepe van! Fantasztikus érzés volt a “világ fővárosában” átvenni ezt az elismerést.”

A Science Hotel Szeged a Legjobb Lobbi díját nyerte meg a gazdaságos, koncentrált szolgáltatást nyújtó szállodák kategóriájában (Best Lobby Budget/Focused Service). Ezzel olyan versenytársakat hagyott maga mögött mint a portlandi Ankrom Moisan munkája, a MOXY Phoenix (Tempe, Arizona), a Hong Kong-i CL3 Architects Ltd. tervezte Shinjuku Prince Hotel (Tokyo), a torontói DesignAgency pályázata, a Generator Amsterdam.

A zsűri kiemelte, hogy az elbírálás során a teljes hotelt vizsgálták nemcsak a kategória által meghatározott lobby-t, és a döntő szempont a terv átütő egyedisége és a koncepcióval való teljes összhangja volt, amely tekintetben a magyar alkotás kiemelkedett a többi munka közül.

A magyar designer csapat másik döntős munkája a budapesti Michelin-csillagos Onyx Étterem volt. A legjobb “Fine Dining” étterem kategóriában (Best Restaurant Fine Dining) a New York-i AvroKO által tervezett Duck Duck Goat (Chicago) és a londoni Conran and Partners tervezőiroda German Gymnasium (London) munkája közül az utóbbi került ki győztesként.

Forrás: Vendég&Hotel Online


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.