hirdetés
hirdetés

A KLM járataira gyorsteszt kell, járatokat szüneteltetnek

A holland légitársaság legfrissebb információi a tesztelések és a desztinációk besorolása kapcsán.

hirdetés

 Két antigén gyorsteszt kell

A Holland Népegészségügyi és Környezetvédelmi Intézettel (RIVM) folytatott eredményes megbeszélések után a KLM Holland Királyi Légitársaság biztonságos tesztelési protokollt fejlesztett ki azon dolgozói számára, akik a holland kormány által biztonságosnak ítélt zónán kívüli országokba repülnek, és ott elhagyják a reptereket. Sok más intézkedés mellett a munkatársakon két antigén gyorstesztet végeznek az Amszterdam-Schiphol repülőtéren, egyet indulás, egyet pedig az Amszterdamba való hazaérkezés előtt. Mindezeken felül a dolgozóknak több szabályt is be kell tartaniuk a célországokban való tartózkodásuk alatt. A holland kormány szerint az említett protokoll biztosítja a szükséges védelmet.

Január 23-tól egyes járatokat felfüggesztettek 

A légitársaság járatai január 23-től nem közlekednek Amszterdam, valamint az Egyesült Királyság, Dél-Afrika és Dél-Amerika (Argentína, Brazília, Chile, Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela, Bolívia, Uruguay, Paraguay, Suriname, Panama, Guyana, Francia Guyana) között. Ez alól - a kormányzati intézkedéseknek megfelelően - csak a teherjáratok képeznek kivételt. A magas veszélyeztetettségű területekről Amszterdamba érkező utasok számára a holland kormány a meglévő PCR teszten túl antigén tesztet is kötelezővé tesz, amit az indulás előtt nem több, mint 4 órával kell elvégezni. Ez sajnos kellemetlenségeket okozhat egyes utasok számára, hiszen nem minden reptéren üzemel tesztlabor.

A biztonságos országokba való közlekedés nem változik

A vírushelyzet immáron majdnem egy éves kitörése óta képesek voltak fenntartani a szükséges forgalmat, különös tekintettel a hazajuttató és a teherjáratokra. A légitársaság természetesen számos intézkedéssel – például HEPA szűrőkkel, a maszkhasználat kötelezővé tételével és a fedélzeti szolgáltatások átalakításával – védte az utasokat a levegőben is.

A Magyarországról induló utasok az antigén tesztet elvégezhetik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található Covid-19 tesztközpontban. Bővebb információ az alábbi linken olvasható: https://www.bud.hu/en/testing_center

 

(forrás: ACG Reklámügynökség Kft.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai